Sinterklaas en zwarte piet_wageningenJa, echt… ik ga het over Sinterklaas hebben! Volgende week komt de beste man namelijk weer naar Nederland… ondanks dat wij niet aan het ‘grote geheim’ van Sinterklaas doen blijft het een leuke tijd en lukt het ons nog altijd om de meiden zo af en toe gek te krijgen! Dat blijft leuk die verraste bekjes ondanks dat ze weten hoe het zit. Maar goed, nu tijd voor de TAG, geen idee wie de bedenker is… maar de TAG is leuk! Lees mee!


Ga je naar een intocht?

We zijn inderdaad van plan om naar de intocht te gaan, dit jaar samen met vrienden. Maar eerlijk is eerlijk… als de regen met bakken uit de lucht komt dan denk en hoop ik dat we voor de buis kruipen of desnoods met de meiden een Sinterklaasfilm gaan kijken!

Schoen zetten, hoe vaak?

Eén keer per week thuis en één keer per week bij opa en oma! Tenminste zo ging het vorig jaar… ik denk dat het dit jaar niet anders is. In de schoen gaan ook echt kleine cadeautjes, gewoon een kleinigheidje.

Zelf pepernoten bakken?

Nog geen idee! We bakken inderdaad wel eens pepernoten, maar of we het dit jaar weer gaan doen?

Wat staat er op je verlanglijstje?

Mijn verlanglijstje? Heb eigenlijk één ding wat ik wel weet en dat is het Grote Brownies&downieS Taartenboek, het lijkt me een fijn en leuk kookboek met heerlijke taarten (die dan eigenlijk slecht zijn voor de lijn… maar goed, je moet iets ;)).

Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?

Het huis wordt niet op en top versierd voor Sinterklaas, wel hier en daar een grappig detail en raamstickers! Die raamstickers zijn eerst in sint sfeer en gaan daarna om in kerst, te leuk!

Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?

Tegenwoordig vooral speculaasjes en chocolade pepernoten… en marsepein, maar marsepein vond ik ‘vroeger’ veel lekkerder als nu. Dus houden we het maar bij speculaas!

Welke chocoladeletters koop je?

De meiden willen het liefste witte chocolade, melk en soms met hazelnoot. Voor de man in huis ‘gewoon’ melk en ik bij voorkeur hazelnoot!

Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?

Absoluut een bezoeker! Wij gaan nog altijd naar het sinterklaasfeest bij het werk van mijn man en met familie is het vaak bij mijn ouders thuis de laatste jaren. Toen de oudste nog wat jonger was ook wel bij tantes van mijn moeders kant, dat was ook erg leuk!

Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?

De meiden zingen alles… maar zwarte piet ging uit fietsen was vorig jaar favoriet. Ben benieuwd welk liedje het dit jaar zal gaan worden!

Schrijf je Sinterklaasgedichten?

Alleen als het moet, ik ben daar niet zo goed in! Ik kan best wel schrijven, maar dichten is toch een ander verhaal.

Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Wisselend! Dit jaar is het vlak voordat we sint vieren, heb nu nog niets in huis. Normaal was het echt een eind van te voren, maar aangezien de interesses van de meiden nogal wisselen momenteel durf ik dat niet aan.

Samen met de kids Sinterklaasknutselwerkjes maken?

Ja, dat doen we wel! Het eerste werkje hebben we al gehad… mooie sint en piet bekers inkleuren!

Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Cadeautjes inpakken is inderdaad best leuk! Verschillende soorten cadeaupapier zodat het een bonte verzameling cadeautjes is!

Met wie vier je pakjesavond?

Nog helemaal niet over nagedacht! Ik denk dat we pakjesavond of middag vieren met mijn ouders en misschien met mijn opa en oma erbij. Maar afgesproken hebben we het (nog) niet!

Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?

De leukste schoencadeautjes? Echt ik haal die dingen echt overal vandaan, van Lobbes tot de Kruitvat en de Action. Dus kan niet echt zeggen waar je nu het beste, leukste of goedkoopste cadeautjes kan scoren.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

De eerste keer sinterklaas als ouders, dat was echt wel bijzonder!
Als ik denk aan mijn eigen kindertijd vond ik de Sinterklaasfeesten van het werk van mijn moeder leuk! Het was niet alleen een Sinterklaasfeestje maar ik kan me ook nog goochelaars herinneren bijvoorbeeld.

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Ja, met zwarte/donkerbruine pieten wat mij betreft! Gewoon Sinterklaas die aankomt een week of twee voor 5 december met de stoomboot en dan op het paard (of zoals hier in Wageningen met de koets) een rondje door de stad.

Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?

Qua spanning met de kinderen, ondanks dat zij weten hoe het zit toch Sinterklaas! Als het om sfeer gaat zeg ik Kerst, de sfeer is rustiger en heeft wat meer ‘gezelligheid’.

Ben je blij als het 6 december is?

Ja, dan is het weer klaar en gaan we de week daarna het huis wat meer in kerstsfeer brengen. Alles heeft z’n charme wat dat betreft!

De maker van deze TAG heb ik niet kunnen vinden, mocht jij het weten hoor ik het graag!
Laat het me weten als je deze vragenlijst overneemt dan kom ik even bij je kijken!

Vieren jullie Sinterklaas? Zo ja, hoe vieren jullie Sinterklaas?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Wat een leuke tag! Ik doe helaas al jaren niet meer aan Sinterklaas. Mijn ouders deden trouwens wel een beetje aan eht geheim van Sinterklaas. Toen ik een jaar of acht was en nog half geloofde, had mijn vader een bandje opgenomen waarin zwarte Piet zogenaamd riep dat hij vast zat in de schoorsteen. Het jaar erop heeft hij mij het bandje laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge