De meningen zijn er over verdeeld, kunnen slippers nu wel of niet naar het werk? Op het werk hebben we er onderling wel plezier om, aanleiding was of eigenlijk zijn opmerkingen van een collega op kantoor. En eerlijk is eerlijk, slippers zou nu niet het meest mooie schoeisel dat je kan dragen, al zijn er ergere dingen!

Ik moet ook bekennen dat ik bij voorgaande werkgevers echt nooit op slippers heb gelopen, in de eerste plaats omdat er een soort ‘dresscode’ was. Er was beschreven wat voor een type kleding je aan mocht en daarnaast waren er nog een tal van ongeschreven regels. Slippers waren echt ‘not done’, je dacht er niet eens over na!

Bij mijn huidige werkgever ervaar ik dat anders, in het begin had ik, in vergelijking met mijn collega’s erg nette kleding aan. Waarschijnlijk voortgekomen uit de kledingvoorschriften van de voorgaande werkgever(s). Mijn huidige collega’s gaan er wat makkelijker mee om, maar ook heel verschillend. Sommige hebben alleen maar nette schoenen aan, de ander loopt op plastic teenslippers en weer een ander op sandalen.

Nu kreeg ik van één van mijn collega’s een poosje geleden onderstaande plaatje…. ik blijk de ‘Mijn dochter van 8 heeft ze ook’ collega te zijn, de Birckenstock collega. Een week voor mijn vakantie kreeg ik een berichtje, “ik ga vandaag voor de 3de variant”… het was warm dus ik koos wederom voor de 4de variant in combinatie met blote voeten (onder mijn bureau).

Ik ben van mening dat je best slippers aan kan naar het werk, al vind ik wel dat als je klanten ontvangt of een afspraak heb het niet gepast is om dergelijke slippers te dragen. De eerste twee varianten vindt ik overigens wel de meest verschrikkelijke van de vier!
Heb jij deze zomer al slippers aan gehad naar je werk? En zo ja, wat voor een soort slippers?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

20 comments

  1. Nee, ik heb nooit slippers aan op mijn werk, dat leent zich daar ook niet voor. Het leven van een bloemist gaat nu eenmaal niet over rozen. Er kan bij ons van alles tussen je slippers komen en als er een snoeischaar op de voeten valt .. beter van niet.
    Verder vind ik persoonlijk een slipper meer iets voor in de prive-sfeer, dus ik zou ze sowieso niet zo snel aantrekken. Ik trek ze nu ook nauwelijks buiten de deur aan, hooguit als het meer dan 30 graden is 😉

  2. Ik heb het geluk dat ik geen werkgever heb, en alleen thuis achter mijn laptop zit. 😉 Toen ik nog wel op kantoor werkte, heb ik nooit slippers aan gehad naar het werk, terwijl er bij de meeste werkgevers geen dresscode was en ik bijvoorbeeld wel op mijn doc. Martens liep. Dat was in mijn beleving toch echt iets anders, het verschil tussen een alternatieve stijl of … nou ja, het voelde al snel ‘makkelijk’ om op slippers rond te hobbelen. Onzin eigenlijk, zeker als je je voeten bijhoudt en je nagels regelmatig een lakje geeft en zo kunnen mooie slippers of sandalen prima volgens mij. Al vind ik ook de eerste twee van het plaatje echt niet kunnen naar het werk, de andere twee kunnen denk ik prima, mits inderdaad verzorgde voeten en geen klanten hoeven ontvangen.

  3. Ik loop van mei t/m september het liefst 7 dagen per week op mijn birckenstocks. Heb ze alleen niet aan als het heel slecht weer is. Ik draag ze ook op mijn werk (Bibliotheek). Ik heb ook niet de hele saaie en krijg juist complimenten van iedereen dat ze er leuk uit zien

  4. Wat een interessant onderwerp! Tijdens mijn vorige functie kon het echt niet om zo naar klanten te gaan maar op kantoor droeg ik wel birkies onder mijn bureau. In mijn huidige baan kan het allemaal 🙂

  5. Leuk artikel! Ik vind Birckenstocks of gewone slippers (nummer 3) nog best kunnen voor een gewone werkdag. Nummer 1 van het plaatje vind ik echt verschrikkelijk 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge