Vaderdag bentoZondag is het weer zo ver,  Vaderdag en dat betekent kilometers plakband door je huis. Verboden voor papa bordjes op de slaapkamers. Lijmresten aan je nieuwe tafelkleed en verstopplekjes waarvan je hoopt dat ze die aan het eind van de week nog weten. Vaak is het zoek de cadeautjes spel hier niet alleen voor papa, maar ook voor de kinderen.

Vaderdag is natuurlijk niet alleen een dag met leuke cadeautjes en zelf gemaakte knutselwerkjes maar papa mag natuurlijk ook wel verwend worden met een lekker ontbijtje, lunch  of voor de werkende papa´s  een gezellige bento box.  Geen inspiratie? Ik help jullie graag op weg. Zo kun je samen met je kinderen aan de slag, zodat papa zich nog even om kan draaien.

Vaderdag bentoLetter fruit

Houdt jullie papa ook zo van harde broodjes met een plakje kaas maar vind je dat een beetje saai om te serveren?Maak dan een fruit bordje erbij. En niet gewoon een fruitsalade maar wel een heel bijzonder persoonlijk bordje met een boodschap. Snijd watermeloen in dunne plakken en steek daar met letter uitstekers jouw persoonlijke boodschap uit. Wij hebben gekozen voor super papa, maar papa je bent een kanjer kan natuurlijk ook. We hebben hem versierd met kersjes en het leukste is, het lijken net hartjes.

Een streepje voor

Vaderdag bentoEr zijn ook papa’s die moeten werken op Vaderdag. En deze vaders verdienen natuurlijk ook een lekkere lunch. Geen zakje met 3 boterhammen maar een goed gevulde yumbox. Ik heb gekozen voor een lekkere frisse salade met knapperige ijsbergsla, paprika, komkommer, tomaat, zilveruitjes, augurk en lente-ui, maar je zou natuurlijk ook een boterham in een van de vakjes kunnen stoppen. Omdat papa natuurlijk een streepje voor heeft heb ik de kaas en kipfilet in (st)reepjes gesneden. Een lekker gekookt eitje erbij. Vol eiwitten en proteïnen en een ei vult ook nog eens goed.

Om de liefde voor papa nog eens extra te benadrukken hebben we uit watermeloen hartjes gestoken. Zelfs te doen door de kleinste kinderhandjes, dus iedereen kan gezellig meehelpen. Natuurlijk mag ook iets lekkers niet ontbreken. Wij hebben gekozen voor plakjes grillworst en lekkere zoutjes. Met zo`n Yumbox kan een feestje op het werk beginnen.

Smul stropdassen

Vaderdag bentoDe favoriet van onze kinderen is de stropdas plank. En dan vooral de koekjes, de Smarties en de harde worst. Het brood was leuk, maar geen prioriteit, haha. Het leuke is dat je voor deze plank geen uitstekers nodig hebt en dus iedereen kan het maken. Knip uit een vel papier een stropdas en leg dit op een boterham met beleg. Snijd nu met een mesje om de mal heen en klaar is je stropdas. Je kan hem met van alles versieren, wij hebben gekozen voor Smarties en paprika reepjes.

Op theetipjes hebben we een bolletje rundvleessalade gelegd en stukjes harde worst. Ikea en verschillende supermarkten hebben letter koekjes en samen met de kinderen heb ik de letters van Vaderdag en cijfers 2018 gemaakt, meteen ook een goede oefening in letters en cijfers.  Wie zegt dat je niet kan leren van eten?

Hopelijk hebben jullie allemaal genoeg inspiratie om er een onvergetelijke en gezellige Vaderdag van te maken. Ik ben benieuwd wat jullie gaan maken, laten jullie het weten?

Heel veel plezier samen en sterkte met de verplichte bezoekjes 😉

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge