Social Media en ik_afbeelding ShutterstockSocial Media, niet mijn sterkste punt! Het is dus niet echt social media en ik. Soms post ik vier keer op een dag iets en de volgende keer blijft het weer dagen stil. Mijn privé account op Facebook ligt nagenoeg stil omdat, dat wat ik deel op de pagina van Veusteveul verschijnen. Daarnaast heb ik wel wat social media accounts, maar ik ben er niet goed in en jij?

Echt ik doe mijn best, maar ik merk dat ik het lastig vind om het echt ‘goed’ te doen. Ik maak geen perfecte foto’s en ik die autocorrect op de telefoon maakt me het leven zuur. Social Media en ik, het is een ‘dingetje’… maar mijn streven voor 2017 was om fanatieker te worden! Ben benieuwd of het me gaat lukken!

Instagram

Op dit moment mijn favoriet! Lange tijd wist ik niet zo goed hoe ik mijn Instagram account moest gaan gebruiken. Niet omdat ik het niet begreep maar wel omdat ik geen (te veel) herkenbare foto’s van onze dochters online wil zetten. Hoe ga ik daar mee om en hoe geef ik toch een beeld van mij, mijn gezin en wat we doen? Zonder alles uit de weg te gaan en zonder alleen maar bedachte foto’s te maken?

Nu lijk ik er aardig mijn weg in te hebben gevonden, Veusteveul is immers een family, lifestyle en van alles blog en daardoor kan ik gewoon foto’s plaatsen van dat wat ik leuk vind.

Als ik mijn account moet geloven gaat het wel goed, de aantal volgers lopen zo goed als dagelijks op. Kennelijk zijn mijn ‘snelle’ foto’s van mijn telefoon prima (of ik wordt er handiger in).

Facebook

Maar liefst een aantal Facebook accounts die ik probeer te onderhouden, niet allemaal met evenveel succes. Een is privé en dat is dus degene die het minste te melden heeft, de pagina van Veusteveul, de pagina van Speelgoedbank Wageningen en ik beheer nog wat andere pagina’s.

De pagina van Veusteveul is veruit de actiefste! Het is de actiefste maar ik zit niet meerdere keren per dag berichtjes zit te typen, het meeste heb ik keurig netjes voorbereid en ingepland. Gelukkig zijn daar hele fijne tools voor op de markt waar ik dankbaar gebruik van maak, lees hier meer over CoSchedule.

Wat ik leuk vind op Facebook is de levendige interactie die je er kan hebben. Reacties op eigen berichten of die van Veusteveul maar ook reactie op andere, delen van acties of interessante berichten of mensen iets vragen. Daar kan ik echt plezier aan beleven!

De keerzijde is ook dat dit een makkelijk medium is om mensen af te branden, gelukkig zelf nog niet echt veel mee te maken gehad gelukkig maar zie het wel voorbij komen.

LinkedIn

Met LinkedIn heb ik niet zoveel, jaren geleden heb ik me er aangemeld en deed er eigenlijk niets mee. Tot vorig jaar, toen besloot ik dat mijn werk niet het enigste zakelijke is dat ik doe en heb mijn vrijwilligerswerk en mijn blog toegevoegd.

Inmiddels gaat er ook een bericht op LinkedIn als er een nieuw artikel online is gekomen en ook via de planningstool verschijnen er zo nu en dan berichten.

Toen ik me er ooit inschreef had ik het gevoel dat het echt een zakelijk ding was en eigenlijk vind ik dat het dat nog zou moeten zijn. Maar ik krijg steeds meer het gevoel dat het als een soort van Facebook gebruikt wordt, alleen zitten hier wat meer ‘zakenlui’ op voor mijn gevoel.

Twitter

Heerlijk om voor ik ga slapen nog even doorheen te scrollen! Gewoon even kort zien wat iemand te melden heeft of interessant vindt. Even doorklikken om de conversatie te bekijken of het achterliggende bericht. Ja, best leuk! Zelf ben ik een slechte twitteraar, ik ben te lang van stof!

De meeste berichten die je van mij tegenkomt zijn met een link naar mijn site voor het hele artikel of naar Instagram waar je de foto die ik heb geplaatst kan zien.

Persoonlijk heb ik ook het gevoel dat Twitter minder sociaal is geworden, mensen reageren minder op elkaar en er wordt ook wat minder gebruik van gemaakt. Of het werkelijk zo is? Geen idee, het is mijn gevoel bij Twitter.

Verder…

Ook ben ik in het bezit van Google+ en Bloglovin’. Fanatiek ben ik daar niet mee, sorry mocht je me daar volgen of meekijken!

Waar ik me op social media aan irriteer zijn al die nep en hoax berichten die vooral op Facebook verschijnen. Denk aan de piramidespellen/kettingbrieven, slecht gekozen spelletjes (zoals met betrekking tot borstkanker bijvoorbeeld), berichten over vermissingen delen die al lang zijn opgelost of onjuist zijn en berichtjes over reageren met één woord en dan kopiëren en plakken vooral niet delen.

Nu delen genoeg mensen dit soort dingen, maar ik heb er echt helemaal niets mee en irriteer me er zelfs behoorlijk aan.

Mijn streven

Social Media en ik, het is dus iets wat niet heel goed bij elkaar past (nog). Mijn voornemen was om er iets meer te gaan doen met Social Media, de interactie die er kan zijn vind ik erg leuk. Daarnaast ben ik toch een blogger en ja, daar horen dit soort dingen ook bij.

De laatste tijd gaat het voornamelijk op Instagram erg goed, er is veel interactie en reactie ik hou daar van. Af en toe lekker op mijn gemak door de feed heen en kijken wat mensen bij mijn foto’s plaatsen.

Maak jij veel, weinig of helemaal geen gebruik van Social Media? En waarom dan? Wat vindt je leuk of juist helemaal niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Het kost veel tijd om allemaal bij te houden vind ik. Van alle alle social media vind ik instagram het leukste, probeer elke dag wat te posten, vind het ook leuk dat je echt een band krijg met sommige echte ig vriendjes. FB post ik voornamelijk mijn blogs, masr weinig interactie, daar moet ik echt wat meer mee doen. Twitter vind ik tja.. kan er niet zoveel op kwijt hahaha, maar response is altijd wel leuk. Bloglovin ben aangemeld maar doe er niks mee.

    1. Instagram geeft gewoon wat meer een ‘kijkje in het leven van’ voor mijn gevoel! Ik vind het momenteel ook de leukste!

      Leuk om te lezen!

  2. Op Instagram kijk ik vooral veel, posten doe ik niet zo vaak. Op Facebook lukt het me beter om de interactie bij te houden. Alles maar bij moeten houden, kost mij teveel tijd, dus maak ik hier soms keuzes in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge