spruitjes... lekker!
Spruiten, mama vindt ze heerlijk….
Papa vindt ze verschrikkelijk…..
En de meiden, mam ‘t is echt niet lekker!!

Wat er aan vooraf ging!

Echt weken, misschien al wel maanden is één van onze dochters nogal ‘opstandig’ als het om eten gaat! Niets is goed, niets is lekker en dus is het elke avond gezeur met het warme eten. Eten is bij de oudste altijd een issue geweest, maar de laatste tijd gaat het goed, heel goed! Geen gezeur, alles willen proeven en eigenlijk wel haar best doen om te eten en ook goed te eten.
De jongste, wat een ramp momenteel met eten! Ze heeft nooit potjes gehad maar heeft leren eten via de rapley methode, ze heeft eigenlijk alles gegeten en het leverde weinig problemen op. Helaas is ze nu in een periode beland waarbij het eten kennelijk nooit echt in de smaak valt. Zelfs de meest gewilde groenten hier in huis zoals bloemkool, broccoli en witlof zijn vies, niet lekker enzovoort, enzovoort.
Okay… soms wel als het om patat, pannenkoek of pizza gaat!

De waarschuwing en toen de spruiten!

Na een aantal keren waarschuwen heb ik gezegd, dames, als jullie aan de gang blijven over het eten krijgen jullie binnenkort spruitjes! En ja hoor de twee dagen erna was het weer een gedoe. Dus kwamen er spruitjes op het menu… altijd eet ik ze alleen, deze keer dus met het hele gezin!
Een man die met een vies gezicht (ja schat, jij mag ook een keer spruitjes eten), dochters die wat op hun bord aan het prikken waren en moeders die heerlijk heeft genoten van de spruitjes!
Ze beloofde plechtig niet meer te zeuren over het eten en gewoon hun best te doen om te eten. En hoe nu verder? Afwachten hoe het gaat de komende tijd… en anders misschien een keer zuurkool, vinden ze ook verschrikkelijk lekker (niet dus).

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge