Spullen kopen, online winkelwagenSoms ben ik op een punt dat ik denk, zo en nu alle spullen kopen en bestellen wat we nog nodig hebben. Vaak gaat het dan om spullen voor de kinderen, dan kijk ik rond op internet en zoek maar raak. Gooi spullen in mijn (online) winkelwagen en kan tijden bezig zijn met het goedkoopste en leukste uitzoeken, maar dan…

Spullen kopen, online…

Naast dat ik graag in de lokale winkels spullen koop ben ik ook wel een fan van online spullen kopen. Domweg omdat het makkelijker vergelijken is, je hoeft niet elke winkel in om te kijken wat iets kost. Daarnaast springt het in een webshop zo naar voren met een zoekopdracht, iets dat me in een gewone winkel nog niet is gelukt.

Verder kan je de winkelwagen vullen en de producten die ik toch niet wil er zo uit gooien. In de normale winkel moet je het terugleggen/hangen waar je het vandaan hebt gepakt, het zo uit je karretje of mandje gooien is ook zo slordig 😉

Natuurlijk heeft het ook zo zijn nadelen online spullen kopen, je kan niet passen, de kleur weet je ook eigenlijk niet 100% zeker. Daarnaast kan ik niet even voelen aan het product, dat doe ik vooral bij kleding als ik wat nodig heb.

Denk dat ik in verhouding nog altijd veel in de gewone winkel koop, ik denk dat ik 70% van de spullen in de winkel koop en het resterende via het internet.

Online spullen kopen… soort van therapeutisch!

Als ik online spullen aan het zoeken ben betrap ik mezelf er op dat ik ongemerkt alsnog veel tijd kwijt ben, juist omdat ik toch beter ga zoeken en vergelijken. Het scheelt me vaak uiteindelijk ook wel geld en de frustratie van iets niet kunnen vinden in de gewone winkel.

Maar daarnaast is het ook vaak weggegooide tijd, de laatste tijd merk ik dat ik zoek en de spullen in mijn verlanglijstje zet of in het karretje gooi. Om uiteindelijk het winkelwagentje weer leeg te gooien en mezelf tot de orde te roepen. Vaak koop ik dan toch maar niets of ik besluit toch maar in de winkel te gaan kijken. Met als resultaat dat ik het toch maar even afwacht en niet koop.

Het werkt kennelijk therapeutisch en relativeert (en scheelt soms dus geld)!

Iets wat ik bijna altijd online koop zijn (tricot) stofjes voor de meiden, omdat ik niet zomaar naar de markt kan in verband met werk en er geen winkel is die dergelijke stofjes verkoopt in Wageningen.

Koop jij veel online? Gooi je ook met enige regelmaat je winkelwagentje weer leeg?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Ik koop niet veel online. Ik vind het té leuk om de echte winkels binnen te lopen. Ook wil ik de spullen graag echt zien en voelen. Maar soms kan het toch gemakkelijk zijn, zeker wanneer je op zoek bent naar iets wat je in de winkels niet kunt vinden.
    Het lijkt me ook zo’n gedoe wanneer iets je niet bevalt en je het terug moet sturen.

  2. Wij kopen zowel online als ook even naar stad om te winkelen. Alhoewel dat laatst vaak toch tijd kost als het gaat om bv kleding voor de kids en dingen die je echt nodig hebt. Bv even een verjaardagscadeautje halen voor een kinderfeestje ofzo. Online is op zich wel ideaal. Ik kan ook zomaar weer ineens mijn mandje online leeggooien en toch maar niets kopen. Mensen zeggen wel eens ja maar die verzendkosten 6,95 bij de meeste maar als ik eerst een half uur moet rijden om vervolgens te parkeren en daarna af moet rekenen ben ik het ook kwijt . Want ik kan soms echt schrikken als je na een paar uren winkelen bij de parkeergarage het eindbedrag ziet. Online is gewoon makkelijk snel en je kunt als je dat wilt het ook weer terug sturen. Al doe ik dat zelf niet zo snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge