In eerste instantie denk je waarschijnlijk vooral aan lopen, leren lopen of iets degelijks… nou ja het heeft er ook wel weer wat mee te maken. Maar daar gaat het onderzoek niet over! Het gaat over kinderen die (rand)prematuur zijn geboren, daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

Universiteit Utrecht

In het STAP project worden twee groepen kinderen gevolgd: een groep matig te vroeg geboren kinderen en een groep op tijd geboren kinderen. Op deze manier kan worden nagegaan op welke wijze de vroege ontwikkeling anders verloopt voor deze twee groepen.

Op Universiteit Utrecht is een project dat kindjes ‘bestudeerd’ die (rand)prematuur geboren zijn en kinderen die optijd geboren zijn. Er is in het verleden namelijk wel veel onderzoek gedaan naar kinderen die voor de 32 weken zwangerschap worden geboren, maar de groep daartussen is niet vaker naar gekeken.  Het onderzoek heet het “STAP project“.
Er zijn gedurende de gehele onderzoeksperiode een aantal momenten waarop we langs gaan in Utrecht voor onderzoek en observatie. Als gecorrigeerde leeftijd anderhalf jaar is is er een meet en onderzoeksronde en dat is de aankomende week. Mama heeft weer wat huiswerk… er moet een vragenboekje worden ingevuld! Ben benieuwd hoe het gaat en wat ze gaan bekijken.

Onze dochter!

Er is niets mis met ons meisje (althans vinden wij, het cb vindt haar aan de ‘forse’ kant) maar ze onderzoeken op deze manier hoe en wat met kinderen die prematuur geboren zijn. Hoe is de ontwikkeling, gaan ze snel genoeg? Gaat de ontwikkeling langzamer? Zijn er andere, wellicht gezamenlijke kenmerken? We zullen zien, hopelijk leren ze van dit onderzoek en helpt het toekomstige prematuurtjes die geboren worden!
Heb jij wel eens meegedaan aan dergelijke onderzoeken en studies?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge