Het is een verschrikkelijke klus, althans dat vind ik. Mensen in mijn omgeving roepen dan ook, waarom strijk je dan? Ik strijk nooit iets, of ik hoor wij strijken alleen overhemden. Het zal ongetwijfeld voortkomen uit het feit dat mijn moeder altijd fanatiek strijkt en dit met de paplepel lijkt te zijn ingegoten.
 
Onlangs had ik er weer flink de balen van de berg was die er lag, bij elk kledingstuk heb ik gekeken of ik het wel moest strijken of ook zoop gevouwen kon worden. Een aantal kledingstukken van mezelf en mijn man konden inderdaad opgevouwen worden, maar echt veel helaas niet in mijn ogen!
De kleding van de meisjes moest eigenlijk allemaal wel gestreken worden, okay op een enkel rokje na. Ik heb de indruk dat kleding ongestreken korter is… dus nam ik de proef op de som en heb het meetlintje erbij gehouden.

Bij een enkel kledingstuk maakt het niet uit… maar de meeste zien er gestreken toch mooier uit en het scheelt gewoon echt wel een aantal centimeters. Zelfs de hemden van het ondergoed scheelde bijna drie centimeter!

We wassen op kleur, op 30 of 40 graden, het gaat niet in de droger maar op het droogrek dus daar kan het niet aan liggen. Kortom, ik blijft toch maar strijken, maar ik kijk wel eerst of het echt nodig is.

Strijk jij? Zo ja alles of alleen bepaalde kledingstukken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge