Swimkick na het abc zwemmen!Vorig weekend mocht onze oudste dochter afzwemmen voor de vlinderslag, de laatste slag van de SwimKick  Techniekschool. Haar Swimkick paspoort is vol! Ze heeft gedurende de afgelopen twee jaar de techniekschool gevolgd bij de Wageningse Zwem- en Poloclub De Rijn!

Naast het trainen en oefenen zijn er dan ook de wedstrijden, een mooie en intensieve sport!

Naar aanleiding van een bericht afgelopen weekend op Facebook kreeg ik vragen over wat SwimKick is en waarom we de kinderen dat laten doen. Met dit artikel geef ik antwoorden op die vragen!

Wat is SwimKick

SwimKick  is een trainingsprogramma van de KNZB, waarbij kinderen de verschillende slagen op de juiste manier krijgen aangeleerd. Bij De Rijn gaan de kinderen in de volgorde van het paspoort, eerst rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag.

Swimkick, rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag zwemmen! Swimkick, rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag zwemmen!
Swimkick, rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag zwemmen! Swimkick, rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag zwemmen!

Swimkick, rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag zwemmen!Ze trainen een half seizoen (zeg een half jaar) en zwemmen dan af voor de slag die ze
geoefend hebben. Voor de slag, de start en het keerpunt krijgen ze een sticker.Daarnaast worden de zwemmers beoordeeld door middel van een behoordelingsformulier.

Ondertussen beginnen de kinderen met het zwemmen van wedstrijden, koud begonnen bij SwimKick en de eerste inschrijving voor een wedstrijd is een feit!

Waarom SwimKick?

Wij vonden het een fijn idee dat de meiden wat beter leren zwemmen en meer zouden doen als alleen het ABC zwemmen. Gelukkig wilde onze oudste graag door met zwemmen en startte zij aansluitend aan zwemles met SwimKick.

Buiten dat ze gewoon nog wat beter leerde zwemmen kwam het ook ten goede aan haar gezondheid. Haar longinhoud werd wat beter en haar lichaam werd sterker, de schoudergewrichten zijn bijvoorbeeld minder hypemobiel geworden.

Onze jongste is nu al dik ander half jaar aan het les zwemmen, zonder nog een diploma op zak… maar ook zij wil  verder met zwemmen.

Hebben jou kinderen hun A, B en C of misschien wel meer diploma’s? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge