Zondag… tijd voor een Tea Topic! Het gaat over het huishouden, laat dat dit nou helemaal geen hobby van me zijn! Bah, er is maar weinig in het huishouden waar ik blij van kan worden. Nou ja als iets gedaan is vind ik het fijn, maar het doen is een heel ander verhaal! Goed, ik vertel er in dit artikel wat meer over!

De Tea Topic vraag luidt: “Aan welk huishoudelijk klusje heb jij een grote hekel?”

Een lekker zinnige vraag vandaag, niet dus! Maar goed wie mij wat volgt op social media heeft het al wel voorbij zien komen vermoed ik. Zo af en toe plaats ik een fotootje van huishoudelijke klusjes die ik doe of eigenlijk gedaan zouden moeten worden… maar ja waar heb ik nu de grootste hekel aan?

Tea Topic: Aan welk huishoudelijk klusje heb jij een grote hekel?

Om te beginnen zal ik even uitleggen hoe wij het huishouden doen, ondanks dat ik parttime voor een baas werk en de man fulltime hebben wij het huishouden toch verdeeld. Naast het werken ben ik namelijk ook degene die alles met de kinderen doet, naar de dokter, ziekenhuis, sport en al het andere dat nodig is. Dit is per saldo net zoveel of zo mogelijk wat meer zo nu en dan!

Verdeling van het huishouden…

De man in huis…

Bijna alles kan en doen ik wel, maar in de loop van de jaren is er een verandering gekomen. Peter poetst de douche, al moet ik dat altijd wel een aantal keer vragen voor hij het ook werkelijk doet Hij hangt de was op, wisselt wassen en doet de vouw was. Soms neemt hij ook de stofzuiger of de stofdoek in de hand en ook mag hij een aantal keren per week plaatsnemen achter het gasfornuis.

De vrouw ik huis, ik dus…

Omdat ik over het algemeen op wat meer momenten thuis ben lijkt het erop dat ik toch wat meer doe als de man in huis. Ik ruim vooral op, strijk, wassen, ontdooi de diepvries, poets het huis, de wc, de slaapkamers en ik probeer de keuken bij te houden. Ook heb ik elke dat wel een keer de stofzuiger in de hand, kook met grote regelmaat en ik ben ook de sjaak voor het repareren van kleding en overige attributen.

Grootste hekel!

Strijken

Eigenlijk kan ik niet zo goed kiezen, wat ik echt niet leuk vindt is strijken… het kost me gewoon veel tijd! En ja ik hoor mensen altijd zeggen “Ach, ik strijk niet” of “Ik strijk alleen wat echt nodig is”, leuk… maar als ik kreukels in kleding zie dan moet ik dus toch strijken. Daarnaast blijft het mooier op de juiste maat en ligt het strakker in de kast. Dus ja ik doe het mezelf misschien wel aan, maar toch…

Ontdooien

Onlangs moest ik weer de diepvries ontdooien en ja, dat is toch wel een hele vervelende klus! Met pannetjes heet water en de föhn erop. Het lukte al met al wel met een klein uurtje, maar man wat een klus is dat. Misschien de volgende keer ook sneller ontdooien en niet wachten tot het brood er niet meer in past, dat zal ook schelen.

WC

De wc schoonmaken, vies en wat een ondankbare klus is dat! Voor mijn gevoel is het al weer vies als er iemand is wezen plassen… ik maak het ding twee keer per week schoon, maar ik zou een blijer mens zijn als ik dat niet meer hoef te doen!

Aan welke klus in het huishouden heb jij een grote hekel?
Waar ik ook wel benieuwd naar ben, hoe hebben jullie de taken verdeeld?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge