Tea Topic - Wat zou je wensen als je drie wensen hadVorige week kreeg ik van één van de medewerkers van Pickwick een nieuw lijstje met vragen toegestuurd! Dus binnenkort volgen er ook nieuwe vragen hier op de site! En ja, ja ik heb al drie keer een nieuwe Tea Topic vraag zelf met een foto kunnen vastleggen. Nu eerst nog een vraag uit eerdere series theezakjes vragen!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat zou je wensen als je drie wensen had?”

Tea Topic: Wat zou je wensen als je drie wensen had?

Ik zou natuurlijk direct kunnen zeggen, dat ik elke wens die ik doe uit mag komen… dan heb ik er in eerste instantie slechts één nodig! Maar ik ga drie wensen opschrijven, gewoon zoals de vraag gesteld wordt.

De eerste wens die ik zou doen

Doordat het voor ons allemaal erg actueel is op het moment heb ik één wens met stip bovenaan staan. Niet zomaar boven aan, maar gewoon dik en vet gedrukt met een streep er onder en heel veel uitroeptekens. Hier komt die, mijn eerste wens “Het leven van onze oudste dochter wat makkelijker maken”.

Waarom? We merken dat onze dochter het lastig heeft, zij en daarmee ook wij lopen vast als het gaat om schoolse zaken, met name taal en spraak georiënteerde zaken. Hoe fijn zou het zijn als ze gewoon wat ‘makkelijker’ dingen zou kunnen en het wat makkelijker zou doorlopen? Voor haar fijn, maar ook voor ons!

De tweede wens

Dat is meer een wens die volgens mij iedereen wel heeft en waar iedereen wel op hoopt… “Dat ons gezin, familie en andere mensen die ons lief zijn een goed, gelukkig en gezond leven hebben en houden”.

Het leven is verschrikkelijk betrekkelijk, keer op keer zijn er weer gebeurtenissen waardoor je meer en meer beseft dat het leven betrekkelijk is. Niet iedereen is even gezond, soms zelfs zo ziek dat het niet meer over gaat… dat er zelfs een kans bestaat dat je aan die ziekte zal overlijden.

Maar ook wat minder ernstiger, een gezond gewicht waardoor je een kwalitatief beter leven hebt… dan hoef ik eigenlijk alleen maar naar mezelf te kijken! En gelukkig, wat is gelukkig? Wat is de definitie van gelukkig? Het is een lastig begrip maar eerlijk is eerlijk, ik hoop dat ons gezin en de mensen die ons lief zijn een goed leven hebben en behouden.

Mijn derde wens?

Misschien wat egoïstisch, maar iets echt voor mezelf… “Meer zelfvertrouwen!” mensen die mij goed kennen snappen wel wat ik hiermee bedoel.

Over zoveel dingen ben ik onzeker… ja ik kan best wel aardig wat, ja ik ben best goed in bepaalde dingen en ik kan heel zeker overkomen. Maar dat is lang niet altijd zo en misschien komen dingen zo over, maar voelt het voor mij niet zo!

Er zit nog altijd een stuk faalangst en het daarbij behorende perfectionisme bij wat redelijk breed en op veel momenten boven komt drijven. Maar ook mijn lijf, dat moet anders… ja ik val af en ja ik ben fitter, maar ik ben er nog lang niet!

Ja ik ben niet te bang om zelf dingen op te zetten en op te starten, maar daarmee ben je er nog niet. We hebben met mijn ouderlijk gezin de speelgoedbank opgezet en behouden dat. Ja ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel, maar dan ben ik er nog niet. Er moet zoveel meer… ik kan echt wel een flinke dosis zelfvertrouwen gebruiken zo nu en dan.

Als jij wat mocht wensen, wat zou jouw wens dan zijn?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge