Tea Topic - Wat maakt jou uniekWat een vraag dit keer in het Tea Topic, ik trok blind een vraag en deze vraag vind ik lastig te beantwoorden! Terwijl ik dit typ weet ik gewoon niet hoe ik de vraag het beste kan benaderen en hoe ik hem oprecht en eerlijk kan beantwoorden. Waarom het zo lastig is? Nou, lees de vraag… zou jij het van jezelf weten?

De Tea Topic vraag luidt: “Wat maakt jou uniek?”

Wie bepaald of stelt vast wat uniek is? Daarnaast denk ik dat iedereen uniek is, niemand is het zelfde! Maar ook dat is een mening. Net als dat ieder mens uniek is, is dat ook zo met meningen.

Tea Topic: Wat maakt jou uniek?

Goed, intussen heb ik bedacht hoe ik de vraag ga benaderen. Ik heb tijdens mijn kopje, nou ja eigenlijk flinke beker koffie eens nagedacht en besloten hoe ik deze vraag ga beantwoorden. Dit ga ik doen door opmerkingen uit mijn omgeving te gebruiken, de zaken waar mensen naar vragen of opmerkingen over maken. Ze vragen en zeggen het vast niet voor niets, het valt dus op… tenminste dat denk ik? Of ze vinden het apart? Of gek misschien? Nou ja… een soort van uniek denk ik dan maar.

Veel doen!

Wat mij wel uniek maakt is denk ik het feit dat ik veel doe en echt niet stil kan zitten. Nou ja eigenlijk kan ik wel stil zitten, maar dan ben ik wat aan het doen met mijn handen bijvoorbeeld. Ik zit natuurlijk op mijn werk en achter de laptop, ook op de bank met een haakwerkje zit ik. Maar zitten en alleen tv kijken bijvoorbeeld? Nee dat zal je me niet zien doen… of ik moet ziek zijn!

Natuurlijk wordt ik wel eens moe van mezelf en het feit dat ik van alles ‘moet’. Maar tegelijkertijd is het wel zo dat als ik een avond niets heb, ik dan altijd wel weer wat anders pak om te doen. Niets doen zit kennelijk niet in mijn systeem, dat voelt niet fijn op de één of andere manier.

Energie

2008 vs 2018 #2008vs2018Als je mij ziet… dan zie je niet bepaald een sportief, energiek type mens. Meer een ‘huismoeder’ die ook nog wat werkt en verder alles wel regelt. Toch blijk ik meer als genoeg energie te hebben om alles te kunnen blijven volhouden. Al heb ik natuurlijk ook mijn ‘dipjes’! Dit is een aantal keren per jaar standaard het geval, deze dipjes zijn vooral na of in een periode dat het (te) druk is.

Ja, er zijn dus zelf momenten waarop ik het te veel en te druk vind. Maar tegenwoordig lijk ik het wat beter te kunnen plannen en uit te voeren. Ik stel geen dingen uit als het niet hoeft, sommige dingen zet ik bewust op de wat langere baan om tijd en ruimte te creëren voor andere zaken.

En echt, ook ik sta niet elke morgen makkelijk op! Helemaal niet als ik het ‘s avonds te laat heb gemaakt omdat ik om 23.00 uur nog sta te strijken of zo in de bank van een klus ben dat ik door ga tot ik wel moe ben.

Veel doen of veel kunnen?

Keek op de week, Haken, haken en nog eens haken... het project wil ik snel af hebben. Nu ga ik me op ‘glas ijs’ begeven… want wie zegt nu dat ze veel kan?? Om me heen, zowel privé als werkgerelateerd hoor ik regelmatig dat ze niet begrijpen dat ik zoveel doe en het ook nog ‘kan’. Maar goed wat is nu kunnen?

Ik denk niet dat ik perse overal goed (genoeg) en foutloos in ben, maar ja ik doe wel van alles. Als ik kijk naar mijn werk, hobby’s en mijn eigen bedrijfje dan doe ik van alles, maar wat doe ik dan allemaal?

Op kantoor werk ik als financieel administrateur, waarbij ik me niet beperk tot alleen de debiteuren of crediteurenadministratie. Ik hou wel van een uitdaging en pak nog wel eens iets op wat niet perse bij mijn taken hoort, ook vind ik het leuk Keek op de week, Yes de site Via-Nathalie.nl is klaar! Nou ja zo goed als!om dingen uit te zoeken en te ‘ontdekken’ maar dan ook de oplossing te zoeken.

Als het om mijn privé of eigenlijk (mini) zakelijk kijk kan je ook veel kanten op, content schrijven, advertenties maken, flyers en visitekaartjes ontwerpen, websites bijhouden, fouten oplossen, digitaal archiveren, logistiek zaken (bege)leiden en orde in de chaos scheppen. Ook heb ik inmiddels wel behoorlijk wat ervaring opgebouwd in SEO en het gebruik van sociale media.

Dan heb je nog hobby’s, ik zit zo nu en dan achter naaimachine om kleding te maken voor de meiden en soms voor mezelf, haken is ook een hobby en ik ben redelijk creatief. Niet alleen met handwerk, pen, papier en potlood, maar ook het Keek op de week, ik maakte weer dagelijks een yumbox klaar!maken van gevarieerde en (relatief) gezonden lunches of “tapasplanken” (monkey plate) is een geslaagde hobby!

Mijn ‘probleem’ is…

Ik denk serieus dat ik zelf het ‘probleem’ ben van het altijd bezig en druk zijn, nou ja… eigenlijk weet ik gewoon dat het zo is. De dingen die ik doe wil ik goed doen, soms te goed! En ja, tegelijkertijd doe ik veel verschillende dingen en als ik TE druk ben is het vaak een opéénstapeling van teveel liggende klusjes, vragen of opdrachten.

Onlangs lagen er twee cadeautjes die af moesten (haakwerk), het was druk op mijn werk, er lag een aanvraag voor Veusteveul, voor de zwemvereniging moest ik echt iets afmaken en het strijkwerk lag ook te hoog opgestapeld. Tja dan wordt ik flink onrustig… dan moet ik van mezelf flink doorpakken en doorgaan tot alles weg is.

En die druk, ja die leg ik mezelf op en dat zou ik eigenlijk minder moeten doen. Tegelijkertijd vind ik alles leuk en wil ik niets loslaten, waarom niet? Ik vind het allemaal leuk en al die ervaringen neem ik mee voor een volgende klus, opdracht of weet ik veel waar ik de opgedane ervaring weer kan gaan inzetten.

Goed… iedereen is dus uniek!

Wat maakt jou uniek? Of eigenlijk wat maakt jou extra uniek? Ik lees het graag!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge