Tea Topic - Wat eet je het liefst bij het ontbijtTea Topic #94… Een Tea Topic over eten! Ja, ja, deze zondag gaan we het dus over eten hebben. Laat dat nu net iets zijn waar ik bewust mee bezig probeer te zijn het laatste jaar. Ik ging van ‘light’ producten naar gewone en soms zelfs volle producten toe, ook met mijn ontbijt!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat eet je het liefst bij het ontbijt?”

 

Tea Topic: Wat eet je het liefst bij het ontbijt?

Jaren, maar dan ook jaren heb ik geen ontbijt genuttigd, gewoon omdat ik s’morgens een boterham eten niet prettig vond. Sinds een jaar of tien ontbijt ik weer, eerst toch weer met brood, later crackers en tegenwoordig eet ik yoghurt of drink ik drinkontbijt.

Minder brood eten

Ontbijten met brood doe ik inmiddels niet meer, het levert me buikpijn op. Ik ben over het geheel genomen minder brood gaan eten en dat heeft een positieve invloed op mijn lijf. Brood is een gewoonte, ook ik heb dat zo meegekregen in mijn leven. Brood is wat je twee keer per dag eet, in ons geval zou dat dan ontbijt en lunch zijn.

Gelukkig ben ik tot inzicht gekomen dat het niet hoeft, je kan ook prima ontbijten of lunchen met andere producten als brood.

Wat eet ik dan…

In plaats van brood eet ik allerlei producten, van fruit en smoothie tot drinkontbijt of een fruitbowl met Griekse yoghurt. Ook maak ik wel eens wafels van amandelmeel, havermoutmeel, plantaardige melk, ei en wat honing, die zijn heerlijk! Maar eigenlijk is Griekse yoghurt mijn favoriet… en dan in diverse varianten. Een smoothie met bevroren fruit en wat yoghurt, vers fruit met Griekse yoghurt of Griekse yoghurt met (wal)noten en wat honing, heerlijk!

Mijn favoriet!

Het liefste eet ik vers fruit met Griekse yoghurt met zo nu en dan wat notencrunch en een klein beetje honing, dan start mijn dag goed! Het is een stevig ontbijtje en daarmee red ik het makkelijk tot de lunch, soms heb ik zelfs pas wat later trek. Nu moet ik zeggen, ik ontbijt dan ook gewoon met ‘volle’ yoghurt dus geen magere of light variant.

Wat eet jij het liefst bij het ontbijt?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge