Tea Topic - Wat is jouw favoriete drankjeZondag, het is alweer zondag! Die huismus vraag van vorige week zit nog in mijn hoofd en het is al weer tijd voor een nieuwe Tea Topic vraag. Ik keek eens door de lijst foto’s en ‘prikte’ deze vraag er uit. Een vraag die vaste bezoekers al wel voor mij kunnen beantwoorden denk ik. Mijn favoriete drankje is iets waarvan ik een jaar of dertien geleden niet had kunnen denken dat het ooit mijn favoriet zou kunnen worden!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is jouw favoriete drankje”

Tea Topic: Wat is jouw favoriete drankje?

Misschien verwacht je nu een hele tropisch cocktail of een mooie wijn of rosé…. maar helaas niets van dat alles! Sterker nog ik drink geen alcohol meer sinds mijn 23ste, ik was er klaar mee en besloot dat alcohol vrij ook prima is.

Alcohol…

Toen ik zeventien was begon ik met werken, twee jaar later had ik een andere functie binnen hetzelfde bedrijf. En binnen die functie en in die periode leerde ik alcohol drinken. Het was een ‘elite’ gedoe daar, uit eten was iets dat erg regelmatig voorkwam. En dan niet ‘zomaar’ uit eten, maar bij dure en luxe restaurants. Met grote regelmaat zaten we met een flinke rij bestek, stapel borden en glazen aan tafel. Waarbij we dan vooraf al een borrel hadden gehad of een overleg met koffie of thee en later een ‘borrel’.

Bij elke gang van het eten een andere, passende wijn of rosé… echt bizar als ik nu terug kijk op hoe het toen ging. Ik accepteerde dat en deed mee, maar waarom? Nou ja, laten we het er maar op jong houden dat ik jong was en ook best beïnvloedbaar. Ergens durfde ik geen nee te zeggen, dus ging ik erin mee…. al was het op een gegeven moment ook genoeg. Een aantal jaar later begonnen den alcoholische drankjes me tegen te staan en ik besloot dat ik zonder alcohol het leven even leuk was! Ajuuu borrel, het is genoeg geweest!

En toen?

Van alles heb ik geprobeerd, van cola maar bah wat een zooi is dat… dat werd het niet! Sinas dan? Ja dat ging wel.. maar mijn ‘favoriet’ qua frisdrank werd 7up of als dat er niet was Sprite. Al duurde dat niet lang, al snel werden thee en water mijn favoriet.

En nog een paar jaar later dronk ik ook graag een kop koffie, ja echt! Nou ja, wel koffie met warme melk dus geen ‘echte’ koffie volgens de gemiddelde koffiefanaat. Ik varieerde tussen 7up, water, thee en koffie en alcohol was verleden tijd.

De laatste jaren werd koffie mijn favoriet, of het nu smaakte of niet… het was te pas en te onpas koffie! Ook die vieze koffie uit de automaat. Sinds een klein jaartje drink ik weer vaker thee als koffie en dat is prima, wat overigens niet wil zeggen dat thee mijn favoriet is!

Mijn favoriete drankje!

En nu? Ik drink erg graag een goede kop koffie, koffie met warme melk. Een lekkere cappuccino of latte macchiatto, ondanks dat mijn liefde daarbij toch echt een vers gemalen koffie is zit dat er thuis niet in. Thuis drinken we wel koffie met warme melk, maar dan wel met Senseo. Hopelijk wordt dat ooit nog eens anders en kunnen we thuis ook genieten van een betere koffie.

Tot op de dag van vandaag lust ik graag een kop koffie met opgeschuimde melk en zo nu en dan een zoetje erin. Dat is toch mijn meest favoriete drankje! Daarnaast thee, water en soms Crystal Clear al moet ik bekennen dat het laatste eigenlijk al weken niet meer op heb.

En jij? Wat is jouw favoriete drankje?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge