Tea Topic - Welke taal zou jij willen leren?Tea Topic tijd! Het is al weer zondag… en ik prikte er al weer een makkelijke vraag uit. Straks krijg ik alleen nog maar lastige en moeilijke vragen of misschien wel hele stomme. Het moet toch een keer op zijn met deze relatief simpele Tea Topic vragen? Nou ja voorlopig heb ik er nog wel een aantal, ook wat lastigere zag ik…. (te) persoonlijke vragen en vragen waarop ik niet eens antwoord wil geven, dat zal nog wat worden!

De Tea Topic vraag luidt: “Welke taal zou jij willen leren?”

Tea Topic: Welke taal zou jij willen leren?

Je bent het van me gewend bent, ik heb wel een lijstje, het kan er weer niet bij ééntje blijven… maar het mooiste van al die wensen? Ik heb totaal geen talenknobbel, sterker nog ik denk dat ik eerder een gat heb waarin het zo mijn hoofd weer uitwaait op het moment dat ik iets aangeleerd heb gekregen.

Bijzondere taal…

Een aantal jaren geleden spraken we met onze dochter NmG, Nederlands met Gebaren. Zij ontwikkelde zelf de vaardigheid om ons met gebaren dingen duidelijk te maken. Iets later leerde ze op de dagbehandeling nog meer gebaren en deze gebruiken ze gecombineerd met spraak. Bijzonder om te zien, maar het heeft destijds gezorgd voor een hele mooie ontwikkeling bij onze dochter.

Zelf heb ik ooit wat gebaren op school geleerd, daarnaast heel wat in de tijd dat we met onze dochter in dit intensieve traject zaten. En ergens zou ik wel meer willen leren van het NmG of misschien wel van volledige gebarentaal. Ooit… of misschien wel nooit zal het zover komen.

Een ‘gewone’ taal dan?

Ik ben zoals eerder geschreven geen hoogvlieger als het op gebied van taal aankomt, mijn Nederlands laat zelfs soms nog wel eens te wensen over. Deels is dat ontstaan door dat ik in een plaats opgroei waar ze best wel plat en zonder d’s en t’s praten en aan de andere kant heb ik gewoon niet zo’n gevoel voor taal wat dat betreft.

Engels

Engels is wel iets waarvan ik merk dat het nog altijd ontwikkeld, Engels op school ging redelijk… daarna kwam ik bij een bedrijf te werken waar Engels met regelmaat werd gesproken. Het verbeterde pas echt toen het bedrijf in handen kwam van een bedrijf uit Amerika, onze voertaal was Engels/Amerikaans. Daarna jaren geen Engels meer en toen verdween de ‘handigheid’ ervan, nu ik weer wat meer in het Engels bezig ben zowel op mijn werk als in mijn werk als zzp-er merk ik dat het weer makkelijker aan het worden is.

Maar ik zou nog wel wat beter Engels willen leren…

Spaans, Italiaans, Turks of Marokkaans?

Een andere taal moest ik echt even over nadenken… maar ik neig toch naar het aanleren van een taal als Turks gewoon omdat het minder gebruikelijk is als Spaans of bijvoorbeeld Italiaans. In onze omgeving hoor je toch wel mensen die, die talen aanleren en gebruiken. Ik zou dan, zoals het mij betaamd… liever voor iets anders gaan, in mijn geval zou ik rustig kiezen voor Turks of Marokkaans.

Vertel! Wat voor een taal zou jij nog wel willen leren?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge