Tea Topic - Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloosJa hoor, het is weer zondag! Tea Topic tijd op mijn blog, waarbij ik een vraag van een theezakje erbij pak en hier antwoord op geef! Het leuke hiervan is dat er vragen bij zitten waar je normaal nooit op zou komen.

De Tea Topic vraag luidt: “Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos?

Tea Topic: Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos?

Dakloos zijn…

Eigenlijk zegt mijn gevoel direct, liever dakloos! Dan behoud je, je vrijheid… de vrijheid die zo ‘gewoon’ is geworden! Gaan en staan waar je zelf wil, zonder een beperking van ruimte zoals dat bij een gevangenis het geval is.

Je bent vrij als je dakloos bent, maar je hebt geen ‘thuis’ en dat zou ik dan erg moeilijk vinden. Elke keer weer een plekje zoeken om te slapen, is het er veilig, niet te koud of te nat? Bij stevige kou een vorstvrije plek zoeken… hoe langer ik er over nadenk, des te lastiger de keuze lijkt te worden!

In de gevangenis?

Dakloos of in de gevangenis, de gevangenis betekend dat ik mijn vrijheid zou moeten inleveren. Zou moeten leven in een kleine ruimte met vaste plekken, vaste routines en niet de vrijheid die ik nu heb. Daarom zou ik zeggen… nee geen gevangenis.

Als ik dan denk aan de kou in de winter, het zoeken naar een veilige en droge slaapplaats denk ik stiekem… de gevangenis is wel ‘makkelijker’.

En toch…

Gelukkig staat het ver van me af, maar als ik dan toch zou moeten kiezen, kies ik voor dakloos! De reden is toch vooral dat je dan je vrijheid behoud om zelf te kiezen wat je wil doen, waar je naar toe gaat en met wie je samen wilt zijn.

Wat zou jij kiezen als je een keuze moest maken tussen deze twee?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge