Tea Topic - Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijnAl weer een week voorbij! Het is alweer zondag, Tea Topic dag op mijn blog! Dit keer een vraag die ik al een aantal keren wilde doen, maar elke keer besloot ik een andere te kiezen. Ik ga dan ook twee antwoorden geven, benieuwd? Lees mee!

De vraag voor deze week luidt: “Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijn?”

Tea Topic: Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijn?

Als ik naar ons gezin kijk en de situaties waar we in hebben gezeten dan zou ik zo maar kunnen antwoorden met Ja! Tegelijkertijd wil ik zo lang mogelijk bij mijn gezin blijven… dus zou ik Nee zeggen! Ik ga het uitleggen…

Waarom Ja?

Als we ‘rijk’ zouden zijn waren een aantal dingen makkelijker geweest en waren er minder zorgen geweest. Geluk is niet te koop, maar geld kan het leven wel ‘makkelijker’ maken.

Neem nu bijvoorbeeld (medische) zorg! Onze kinderwens en de weg naar een kindje werd niet volledig vergoed, ondanks een ‘luxe’ verzekering. Maar ook toen onze dochter niet bleek te kunnen spreken en daar zorg voor nodig was, werd niet alles vergoed of de aanvragen duurde zo lang dat we het zelf hebben betaald. Er zijn momenten geweest waarop we niet wisten hoe we het financieel moesten redden.

Het onderzoekstraject met onze dochter is ook een ding, in Nederland komen ze tot op heden niet verder als ‘we zien dat er iets is, maar we weten het (nog) niet’. Soms denk ik, konden we maar een arts vinden die hier verder mee is en er naar toe gaan, waar die ook werkt (al is het Amerika). Maar goed… dit zijn dingen die nooit zullen gebeuren!

Als er dan ‘meer als gemiddeld’ geld is, kan het, het leven een stuk makkelijker maken!

Waarom Nee?

Nee zou ik zeggen omdat geld me verder niet zoveel interesseert, zolang we met ons gezin maar normaal kunnen leven. Ik zou geen jaar van mijn kinderen willen missen! En mijn leven zoals het nu is, is prima!

Stel dat er binnen ons gezin geen gezondheidsissues zouden zijn, zou ik vermoedelijk ook nooit voor Ja kiezen. Het is meer de bagage die deze keuze beïnvloed.

Deze antwoorden op deze Tea Topic vraag zijn betrekkelijk, stel dat er voor mij een levensverwachting is dat ik niet oud zou worden… dan zou ik absoluut geen 10 jaar van mijn leven willen inruilen. Stel dat ik 100 zou worden, dan zou ik die 10 jaar veel makkelijker inleveren!

Zou jij levensjaren willen ruilen voor rijkdom? En waarom wel of niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Voor mij is het antwoord makkelijk: nee. Ik heb geen kinderen. Heb geen medische kosten die niet vergoed worden. Ik weet hoe het is om arm te zijn en ik weet dat ik daarmee om kan gaan. Maar als ik nu jouw verhaal lees… daar word ik toch even stil van. En boos! We leven in zo’n rijke wereld, maar er is zoveel verdeeldheid tussen arm en rijk. Ziektekostenverzekeraars met miljarden winst en jullie moet krom liggen om de zorg voor je kind te kunnen bekostigen. Oh wat een onrecht. Wat een onrecht. Ik hoop dat je de loterij wint en dat je zowel de zorg kan betalen én 100 kunt worden. X

    1. Marion, we redden het nu prima… een jaar of vijf geleden was dat anders. Oneerlijk is het wel, ik zou graag weten wat er aan de hand is en weer wat ‘relaxter’ kunnen leven zonder me zorgen te hoeven maken.

      Bedankt voor je liever berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge