Tea Topic - wat is je droombaanVoor de tweede keer een Tea Topic! En aangezien de meiden en ik dagelijks thee drinken is er genoeg keuze aan vragen! Voorlopig hoeven we geen plaatjes van de site Pickwick Tea Topic te gebruiken maar maak ik zelf foto’s van de labeltjes! 

De vraag voor deze week luidt: “Wat is je droombaan?”

Tea Topic: Wat is je droombaan?

Lastige vraag! Ik weet het eigenlijk niet zo goed, dromen genoeg maar mijn droombaan? Geen idee, ik weet het niet precies!

Al jong wilde ik wel wat met paarden doen, later leek kapper me wel iets, maar ik besloot een hele andere kant op te gaan qua opleiding en van dit alles kwam niets terecht.

Ik heb leuk werk, dichtbij huis en mijn werkweek van 24 uur geeft me de mogelijkheid om ook voor de meiden te zorgen. De vrijheid en flexibiliteit die ik heb is al zo fijn! Dat is al een eindje richting droombaan.

Maar als ik echt mag kiezen, zonder enige beperking (ik ga er dan voor het gemak maar even vanuit dat ik gewoon mijn huidige inkomen kan behouden) zou ik toch wat anders doen als het werk dat ik nu doe!

Dan zou ik mensen helpen, dan niet zo zeer zelf zorg verlenen, maar dan zou ik het werk wat wij doen bij Speelgoedbank Wageningen doen uitbreiden. Vaker open in Wageningen, meerdere vestigingen of misschien wel werk verrichten voor organisaties als Make a Wish of WarChild.

Wat me ook mooi lijkt is om organisaties aan elkaar te verbinden, er zijn zoveel mooie stichtingen, organisaties en initiatieven die elkaar kunnen aanvullen en elkaar kunnen helpen. Misschien ook nog wel wat verder denkend, alle neuzen één kant op of mensen en organisaties op elkaar attenderen en met elkaar in contact brengen.

Een droombaan ja, haalbaar? Nee, althans niet als betaalde baan!

Stel, je behoud je huidige inkomen (of het inkomen dat je graag zou willen), wat zou jij willen doen? Wat zou jouw droombaan zijn?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Ik heb het even laten bezinken en ik besef dat ik op zich al mijn droomjob doe: ik geef Nederlands aan anderstalige volwassenen en ik vind het enorm fijn om iemand vooruit te helpen. Maar het gedoe errond (gekibbel van collega’s, administratie…) steekt vaak wat tegen. Toch vond ik het fijn te ontdekken dat ik al doe wat ik graag doe. Bedankt om me daaraan te herinneren!

    1. Wat fijn! Denk dat er aan elke baan wel minder leuke taken en omstandigheden verbonden zijn. Zolang het tegen elkaar opweegt is het goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge