Tea Topic - Wanneer komt het kind weer even in je naar bovenEcht… de tijd vliegt, alweer zondag! Tea Topic tijd, waar ik eerder vragen ‘prikte’ ben ik de laatste tijd echt aan het kiezen. Dat ik ook vragen krijg waar ik ‘zin in heb’. De voorraad vragen loopt wat af, er schijnen echt heel veel vragen te zijn, maar elke keer zie ik dezelfde vragen weer voorbij komen als ik thee drink!

De vraag voor deze week luidt: “Wanneer komt het kind in jezelf weer boven?”

Deze week heb ik veel thee gedronken, zowel thuis als op het werk en er was welgeteld één vraag die ik nog niet eerder heb gezien en op de foto gezet. Het gaat om de vraag die ik dus vandaag beantwoord!

Tea Topic: Wanneer komt het kind in jezelf weer boven?

Speelgoedbank Wageningen

Er zijn wel wat momenten waarbij het kind in mij weer naar boven komt! Op de eerste plaats als we op de speelgoedbank aan het werk zijn en er komt speelgoed binnen dat ik vroeger als kind heb gehad! Dat is voor mij altijd wel even een ‘kinderlijk’ momentje waarbij het gevoel van toen er weer is!

Van mijn collega’s op bij Speelgoedbank Wageningen weet ik dat het bij meer het geval is. We zien ook zo verschrikkelijk veel speelgoed voorbij komen er komt met enige regelmaat wel iets binnen waarbij één (of meerdere) van ons terug denkt aan zijn of haar kindertijd! Zo ook ik!

School

Onze oudste dochter zit nu in groep vijf, een klas waarbij er huiswerk mee naar huis komt… huiswerk met allerhande zaken die mij aan mijn ‘kind zijn’ doen denken. Vooral bij taal en de tafels heb ik dat gevoel, hoe was het ook weer met het zelfstandignaamwoord en de persoonsvorm enzovoort, enzovoort! Dat levert nog wel eens een ‘ow jaa, op school’ (dus kinder) momentje op. Het gevoel van toen voel en herinner ik me dan!

Onze meiden en knutselen!

De meiden zijn hier gek op knutselen en ik mag als mama natuurlijk helemaal legaal mee knutselen! Neem nu ongegeneerd met strijkkralen hele foute hartjes maken, heerlijk kleuren met de meiden (ja niet alleen kleuren voor volwassenen, maar gewoon een kinderkleurboek) of samen tekenen.

Kinderen voor Kinderen

Zo leuk dat onze meiden Kinderen voor Kinderen ook leuk vinden! Dat brengt me echt terug in de tijd…. met de meiden van de klas optreden tijdens de (ik dacht maandafsluiting) met ‘Op een onbewoond eiland’, geweldig!

Of wat dacht je van naar school wandelen met één been in de goot met het liedje op de walkman of gewoon zingend over straat?

En dan ‘Hahaha je vader, ja je vader die is gek!’ Ook zo’n leukerd… of het liedje ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’, volgens mij ook ooit geplaybackt op school of bij het korfbal destijds.

Als ik nu dus met de meiden naar Kinderen voor Kinderen luister, dan ga ik stiekem (nou ja nu dus niet meer na deze ‘openbaring’) even terug in de tijd en komt het kind echt wel in mij naar boven!

Heb jij situaties, muziek of misschien wel spullen die het kind weer even in je naar boven halen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge