Tea Topic - Kook je liever zelf of bestel je liever etenTea Topic nummer 21, dus al 21 verschillende vragen, 21 weken en 21 antwoorden! Ben benieuwd hoe lang ik het nog leuk blijf vinden! Deze week weer een nieuwe vraag tegengekomen op een theezakje! 

De vraag voor deze week luidt: “Kook je liever zelf of bestel je liever eten?”

Tea Topic: Kook je liever zelf of bestel je liever eten?

Normaal gesproken…

Als alles wat ‘normaal’ verloopt dan kook ik liever zelf, dan heb je zelf in de hand wat je eet en wat er ook precies in zit. Maar ook omdat onze meiden niet echt heel veel eten, dus passend kan koken!

De meiden eten het liefste gebakken aardappeltjes en dan bij voorkeur met erwten, wortels of snijbonen. Qua vlees is het hier weinig, ik voorspel dat de dames vegetarisch gaan worden in de toekomst. Als ze iets eten is het kip en héél soms gehakt.

Maar…

Echter als we te druk zijn, weinig thuis of geen tijd dan bestel ik met liefde of halen we even snel wat. In de meeste gevallen is het een soort ‘escape’ om wat tijd te winnen op de één of andere manier.

Als we in een situatie zitten waarbij we ‘liever lui dan moe zijn’ dan gaat onze voorkeur uit naar chinees, degene waar wij het liefste heen gaan bezorgd niet. In de meeste gevallen haalt manlief dan chinees uit het werk of hij gaat het even halen.

Patat halen we al ruim een jaar niet meer nu we een Actifryer hebben, maar chinees… ja daar hebben we toch wel een zwak voor!

Eten jullie wel eens van een afhaalrestaurant of bezorgservice? Zo ja, wat is jullie voorkeur?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

 1. Wij hebben een hele lekkere (maar heet vettige) pizabezorgservice. Als de kids thuis zijn maken we ons daar niet schuldig aan en koken we flink en gezond. Maar als we eens zonder kids zijn, dan bestellen we gemakkelijker een pizza of iets dergelijks. Vlak nadat we dan hebben gegeten, voelen we ons zooo schuldig. Het is niet alleen vettig en ongezond, maar ook duur voor wat het is. En toch komen we telkens in verleiding om te bestellen!
  Kimberly onlangs geplaatst…Blogtoppers Mei ’16My Profile

 2. Vandaag nog frietjes gehaald, ook al hebben we een airfryer. Als we iets halen, dan is dat ook meestal op zondag.
  Met zelf koken heb ik een haat-liefde verhouding. Ik vind het zo lastig om variatie aan te brengen in het eten. Maar als ik eenmaal aan het koken ben, vind ik wel lekker om daar mee bezig te zijn.
  Aukje onlangs geplaatst…Een dag tussen de dreunende beatsMy Profile

  1. Die variatie is herkenbaar! Wij ‘hangen’ ook nog wel eens in hetzelfde…

   Patat halen we echt nooit meer, scheelt flink wat buikpijn sinds we dat niet meer doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge