Zondag, tijd voor een nieuwe vraag! Kortom,Tea Topic tijd! Een leuke en simpele vraag dit keer waarbij je volgens mij echt duizend verschillende antwoorden kan geven! Neem een groep mensen en de antwoorden zullen alle kanten op gaan.

De vraag voor deze week luidt: “Hoe begin jij je dag het liefst?”

Tea Topic: Hoe begin jij je dag het liefst?

Hoe ik de dag begin wisselt nogal, afhankelijk van wat we die dag moeten doen! Doorgaans is het, elke dag het zelfde maar het liefste? Ik ga het wat breder trekken… ons ochtend of zeg onze ochtendroutine.

Tijdens werk en schooldagen

Op werk en schooldagen gaat de wekker voor mij en de kinderen om 06.45 uur, dan ga ik de meiden uit bed halen en help ik ze met kleding uitzoeken. Hier ben ik de laatste tijd wel even zoet mee, de oudste komt zelf een heel eind… maar de jongste verre van!

Een gemiddelde start van de ochtend afgelopen week:

Jongste dochter: ‘Hoe warm wordt het?’
Ik: ‘Een graad of 17 met veel regen.’
Jongste dochter: ‘Okay, dan kan ik wel dat rokje met een hemdje aan!’
Ik: ‘Ik zou het niet doen, het wordt echt niet lekker warm en zonnig…. kies maar een broek of lange legging met rokje uit.’
Jongste dochter: ‘Maar mam jij zegt 17 graden, dat is warm!’
Ik: ‘Prima trek maar aan, maar niet zeuren dat je het koud hebt hoor we gaan niet elke keer omkleden’
Jongste dochter: ‘pfff, wanneer kan ik dan eindelijk wel die kleding aan? Heb het nog nooit aangehad!’
Ik: ‘Lieve schat, voor twee weken terug was het mooi weer en toe heb je dit aangehad… niet zo overdrijven’.
Jongste dochter: *zucht* ‘okay mam, ik doe wel winterkleding aan.’

Zo’n gesprekje gaat dan gepaard met veel zoeken in haar kledingkast en nadenken de laatste tijd, de avond van te voren uitzoeken was ook geen goed idee want dan heeft ze zich bedacht, hopelijk gaat het snel weer voorbij!

Terug naar ‘normaal’, we staan op en maken de meiden wakker. Vervolgens kies ik met de meiden kleding uit en manlief maakt ontbijt voor ze. Ondertussen ga ik douchen, aankleden, mijn haren doen en broodtrommels vullen.

Na het aankleden eten de meiden, ze kammen hun haar en pakken hun schooltas in. Als ik klaar ben doe ik het haar van de meiden op een staart, vlecht of knot en kan ik nog even ontbijten. Vervolgens wandelen even naar acht uur richting school.

Het weekend

Een ander verhaal is het in het weekend, de oudste zwemt namelijk op zaterdagmorgen. De ene week moet ze om 07.15 uur in het water liggen de andere week om 08.15 uur. We staan dan dus ook vroeg op en zijn op tijd weer op pad.

We staan op, onze dochter komt bij van de nacht en ze eet wat. Ze pakt haar tas in terwijl ik onder de douche spring, aankleed en me klaar maak voor de dag.

Het liefste…

Mijn ideale ochtendroutine, zonder rekening te hoeven houden met werk of schooldagen is toch wat anders.

Op staan als we zin hebben, even rustig wat eten en lekker douchen… daarna pas de rest van de dag oppakken. Ik kan er zo van genieten als we niets hoeven, maar gewoon per moment bekijken wat we gaan doen. Of het nu een dagje ‘bankhangen’ is, dagje dierentuin of naar familie.

Hoe begin jij je dag het liefste?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge