Tea Topic - Wanneer ben je tevredenDe tea topic artikelen plan ik meestal, dit keer typ ik hem gewoon uit op de zondag… gewoon omdat ik (weer eens) laat of eigenlijk vroeg mijn bed in ga. Deze week is het de 24ste keer dat ik een tea topic artikel schrijf en dit keer best een lastige voor mij!

De vraag voor deze week luidt: “Wanneer ben je tevreden?”

Tea Topic: Wanneer ben je tevreden?

Jeetje, best een confronterende vraag… ik ben namelijk niet zo snel tevreden! Op mezelf ben ik erg kritisch namelijk, op mijn omgeving wat minder gelukkig. Maar het maakt het leven best wel eens lastig! Het moet goed, niet half en is het niet goed stop ik er mee en pak ik het op een andere manier op.

Perfectionist

Ja, ik ben een perfectionist, ik wil het goed doen… het moet goed zijn en niet voldoende. Werk of projecten moeten af zijn, lukt dat niet is het echt een frustratiepunt! Het is best lastig, helemaal als je veel dingen doet en er ook veel factoren zijn die je niet (zelf) in de hand hebt.

Het loslaten lukt steeds beter, maar tevreden ben ik dan ook niet zo snel! Dit heeft overigens vooral betrekking op mezelf, dus als ik iets doe, moet doen of zou moeten doen. Als de kinderen iets doen vind ik het al snel mooi en goed, op de één of andere manier heb ik dat daar een heel stuk minder ‘lastig’ mee.

Niet snel tevreden

Waarin merk ik dat ik juist niet snel tevreden ben? Nou voorbeelden op een rijtje!

 • Kleding maken, het moet perfect zijn… een foutje blijft me irriteren!
 • Werkstukken van vroeger, wat een drama!
 • Uitnodigingen maken, vervolgens weggooien… niet goed, dus opnieuw.
 • Het werk moet (goed) af, niet af… dan werk ik door mijn baas betaald me er immers voor.
 • Inmiddels ben ik twee jaar onderhand bezig met een vest, nu lijkt het erop dat het goed komt… maar dit heeft met perfectionisme te maken. Het was gewoon niet goed!
 • Net stof gezogen, weer opnieuw er ligt nog zooi!
 • Even snel een berichtje sturen, zie je dat de autocorrect ‘te fanatiek’ bezig is geweest en je iets stoms hebt gestuurd.
 • Wanneer een artikel op een andere tijd als 06.00 uur online verschijnt, wat dom van mij!
 • Shirt moet wel bij een broek of rok passen, past het niet irriteer ik me de hele dag!
 • Vaak heb ik het gevoel… ships ik doe het niet goed en dan blijkt het prima te zijn!
 • Als ik een staat van baten en lasten maak en iets heb laten staan van vorig jaar… niet grappig!

En deze lijst kan nog veel langer als ik zou willen, maar het is klaar er staat genoeg!

Wanneer ben ik tevreden?

Eerlijk is eerlijk het gaat steeds beter en mijn grens van tevreden of ontevreden is in de loop van de tijd wel veranderd. Daar heeft de komst van de kinderen best een hoop in gedaan! Toen ik alleen was of met ons tweeën kan je nog een hoop beïnvloeden. Nu er kinderen zijn heb je er domweg niet zoveel grip op soms.

Als het om de kinderen gaat ben ik blij als ze dingen goed voor elkaar krijgen, of laat ik het zo zeggen “goed genoeg”. Het hoeft niet perfect, als het voldoende is, is het ook goed! Daar ligt mijn grens dus duidelijk lager als dat ik het over andere situaties heb.

Voor de ‘professionals’ waar wij mee te maken hebben ligt de grens wel hoger, zij leveren een dienst die ten gunste van mij of één van mijn gezinsleden. Het is hun job en daar krijgen ze voor betaald, de verwachting ligt voor mij dan hoog. Zelf ben ik immers ook veeleisend voor mezelf maar ook voor mijn collega’s.

Wanneer ik tevreden ben wisselt dus erg, het is erg afhankelijk van de situatie waar het om gaat. Ik denk over het geheel genomen dat ik niet snel tevreden ben, al probeer ik het wel vaak positief te bekijken en te denken, het is prima zo.

En jij? Wanneer ben jij tevreden?

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge