Zondag al weer, tijd voor een Tea Topic van Pickwick! Dit keer een vraag waar ik direct een eerste reactie op had, bij langer nadenken kwam er steeds meer in me op. Maar ik ga me houden aan mijn eerste, directe reactie.

De Tea Topic vraag luidt: “Als je één ding uit je verleden kan aanpassen wat zou het dan zijn?

Tea Topic: Als je één ding uit je verleden kan aanpassen wat zou het dan zijn?

Stom genoeg kwam er direct een antwoord op deze vraag, maar ik dacht er even over na en toen kwamen er nog veel meer dingen in me op. Hoe langer ik er over nadenk hoe meer er in me opkomt, van beslissingen die we hebben genomen ten behoeve van de kinderen, keuzes die we hebben gemaakt in vriendschappen en familie, tot schoolkeuzes van mezelf of zaken die ongewild greep hebben gehad op mijn (ons) leven.

Maar met stip op één, de geboorte van onze jongste dame. Of eigenlijk meer de laatste paar weken van de zwangerschap en de dag van de bevalling, dus echt één ding kan ik het niet noemen.

Beide zwangerschappen waren geen pretje, maar die van de jongste was echt niet om over naar huis te schrijven. Zwaar, lang, ongelukkig en lastig… het werd een spoed keizersnede! Het begon al met zwangerschapsdiabetes met insuline gebruik, later hoge bloeddruk, veel eiwit opname met ernstige zwangerschapsvergiftiging, inleiden zonder effect, vervolgens spontane bevalling maar sterrenkijkertje waardoor een spoedkeizersnede zich aandiende.

Een traject waar ik veel niet meer van weet door de pre-eclampsie/HELLP, wat ik er nog wel van weet (behalve de verhalen) was niet fijn, prettig en leuk. Vervolgens na de keizersnede een operatie aan mijn blaas omdat die beschadigd raakte… kortom, ik zou die periode graag aanpassen als het mogelijk was.

Natuurlijk hoort het bij het leven, echter deze gebeurtenissen hebben zoveel met me gedaan dat ik het toch liever anders had willen zien.

Heb jij een gebeurtenis of periode uit je verleden die je zou willen aanpassen als het kan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Heel verleidelijk om iets uit je verleden te mogen aanpassen. Maar aan de andere kant de dingen die je hebt meegemaakt in het verleden, maken je wel de persoon die je op dit moment bent. En daar zouden we allemaal toch een beetje trots op mogen zijn toch?

  2. Logisch dat jij deze gebeurtenis/periode kiest. Dat was ook echt super heftig!
    Het eerste waar ik aan dacht bij mezelf is m’n opleidingskeuze, maar dat is geen verrassing denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge