Wat doe je op je vrije dag? Tea TopicAlweer zondag… de tijd vliegt!  Of het nu vakantie is of niet, de tea topic vraag gaat gewoon door! In tegenstelling tot vorige week een luchtige vraag deze keer, maar ééntje die wel meer zegt over wat ik doe tijdens mijn ‘parttime’ dagen of als ik ‘zomaar’ een vrije dag opneem!

De vraag luidt: “Wat doe je op je vrije dag?”

Tea Topic: Wat doe je op je vrije dag?

Er zijn best veel mensen die denken dat dat als ik mijn parttime dag heb of een vrije dag opneem ik aan het ‘relaxen’ ben en verder weinig doe, maar volgens mij valt dat wel mee!

Mijn parttime dag en uren

Als eerste ben ik parttime gaan werken om zelf voor mijn meiden te zorgen en zelf zoveel mogelijk thuis te kunnen doen. Dus veel van mijn tijd gaat in ‘thuis’ zitten, neem een doorsnee vrijdag, mijn ‘vrije dag’.

S’morgens breng ik eerst even snel de jongste naar school, vervolgens moet ik met twintig minuten weer in Veenendaal zijn waar onze oudste dochter (groeps)therapie heeft. Als zij rond 10.15 uur klaar is moet ze weer terug naar school, dus hup even snel plassen en in de auto richting Wageningen. Meestal zijn we rond 10.45 uur bij school, zij gaat naar school en ik ga in de meeste gevallen boodschappen doen of thuis aan de slag met het huishouden.

Als ik bij ben met het huishouden stop ik tijd in het maken van kleding of het werk wat ik doe voor mijn blog. Om 14.00 uur haal ik de meiden weer op van school, dan gaan we eerst thuis even wat eten en drinken om vervolgens samen iets te gaan doen. Niet veel later vertrekken we al weer richting het zwembad voor zwemles!

Op maandag en woensdagmiddag ben ik ook thuis bij de kinderen, vanuit mijn werk haal ik de meiden op en vanaf 14.00 uur ben ik bij ze thuis. Dan doe ik s’middags vaak wat dingen in het huishouden en als er tijd is ga ik samen met de meiden wat ondernemen.

Een verlof dag

Een dag verlof is bij mij helaas niet vaak echt leuke dingen doen! Ik neem zelden verlof omdat ik daar gewoon zin in heb… bij ons is het vaak zo dat we dan naar het ziekenhuis moeten of ergens anders naar toe moeten.

Neem ik wel vrij zijn de kinderen ook vrij en probeer ik leuke dingen met ze te gaan doen. Al is het maar naar een speeltuin, waar ik dan een boekje lees en de meiden lekker spelen. Tussendoor gaat het huishouden gewoon door en doen we ook dat erbij!

Wat doe jij tijdens de dagen en/of uren dat je niet aan het werk bent voor je werkgever of je eigen bedrijf?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge