Tea Topic - Heb je vandaag een leugentje om bestwil verteldVandaag wel een leugenachtige vraag! De vraag kan ik voor vandaag nog niet beantwoorden maar wel over gisteren! Vandaag is het gewoon nog te vroeg om antwoord te kunnen geven, ik weet namelijk nog niet of dit van toepassing zal zijn vandaag. Vandaag al weer tea topic nummer 58, we gaan echt richting de 60, leuk!

De Tea Topic vraag luidt: “Heb je vandaag een leugentje om bestwil verteld?

Tea Topic: Heb je vandaag een leugentje om bestwil verteld?

Vandaag zou ik eigenlijk moeten doorstrepen en daar gisteren van moeten maken. Vandaag heb ik nog geen leugentjes om bestwil verteld, dat is best wel wat vroeg zo rond 06.00 uur! Gisteren heb ik er wel een aantal verteld…. foei Nathalie!

Leugentje nummer één…

Joh meiden schiet eens op, ik zeg het niet nog een keer anders gaan we gewoon niet naar zwemmen!” nou… ik kan je vertellen of ze nu te laat komen of niet, ze gaan gewoon! Kortom of we nu te laat zijn of niet, er wordt gewoon gezwommen.

Dus ja… vooral het stukje ‘anders gaan we gewoon niet naar zwemmen‘ is dus een leugentje om bestwil. Mijn doel was dat ze op zouden gaan schieten omdat ze graag willen zwemmen… maar dat opstarten vanmorgen ging nogal moeizaam! Stiekem weten ze wel dat ze toch wel gaan zwemmen, ze zeggen dat ook wel eens we gaan toch wel.

Leugentje nummer twee…

Ja, we zijn er bijna het duurt niet zo lang meer“, nou ja… het duurde nog wel zo’n drie kwartier eigenlijk. Voor onze jongste te lang zo nu en dan. Ik hoopte dat ze zou stoppen met zeuren over hoe lang het nog zou duren voor we ergens zouden zijn en dat lukte!

Maar ‘niet zo lang meer‘ is betrekkelijk, voor ons is het niet lang, voor onze jongste wel. Dus of het echt een leugentje is weet ik niet, maar zo voelt het wel.

Leugentje nummer drie…

Als jullie nu niet gewoon gaan slapen ga ik niet meer met jullie naar een hotel hoor...”, resultaat was goed, ze zijn lief gaan slapen. Maar ‘niet meer met jullie naar een hotel‘ dat is wat overdreven, we slapen zelden in een hotel, nu voor de tweede keer in hun leventje. Maar zeg nooit, nooit!

Dus ja… best wel veel, drie keer!
Noem me een “loedermoeder” of een gemenerik…
Ergens denk ik dat elke ouder dergelijke ‘leugentjes om bestwil’ wel eens gebruikt!

Maak jij wel eens gebruik van leugentjes om bestwil? Zo ja, vertel eens… wanneer wil jij het wel eens gebruiken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge