Tea Topic 67 - Welke landen heb je allemaal bezochtDit Tea Topic geen foto geselecteerd maar een vraag uit de lijst met alle vragen die ik van Pickwick heb mogen ontvangen. Waarom op deze manier? De foto’s bevatten allemaal vragen die ik niet zo leuk vind, daarom even op deze manier! Dit keer eentje die wat van mijn geheugen vraagt… 

De Tea Topic vraag luidt: “Welke landen heb je allemaal bezocht?

 

Tea Topic: Welke landen heb je allemaal bezocht?

Toen mijn zusje en ik nog jong waren gingen we met ons gezin regelmatig met de caravan op vakantie, in de jaren hebben we wel wat landen bezocht. Wat ik me vooral herinner zijn de lange tijden in de auto, dat is gewoon niet mijn ding… nog steeds niet trouwens!

Toen ik klein was bleven we vooral in Nederland, maar later hadden mijn ouders een caravan en gingen we verder van huis als binnen Nederland. Naar super veel landen zijn we niet geweest, maar in mijn ogen genoeg! Ik ben geen grote vakantieganger, thuis is ook prima voor mij.

Nederland

Van fietsvierdaagse in Drenthe, vakantie in Gulpen op een heuvel tussen appelbomen of naar de zee, ‘t Zand bij Callantsoog. We hebben echt van alles gezien in Nederland, we kwamen ook regelmatig in Noordwijk, heel wat fijne momenten beleefd!

Herinneringen genoeg aan die vakanties, de fietsvierdaagse met de familie van mijn moeders kant! De vakantie in Gulpen met mijn oma van vaders kant, tussen de appelbomen. Naar ‘t Zand vlak bij Callantsoog! Anja, de eigenaresse heeft wel eens met ons in het kanaal gezwommen daar, met opa rooide we de aardappels, er was een put in de tuin, trampoline en een schommel! Als ik daaraan terug denk wordt ik blij…

Frankrijk

parijsMet de caravan naar Frankrijk, in de meeste gevallen waren we daar tegelijk met vrienden of familie. Er was daar van alles te doen, zwemmen in een heel groot meer dat bij de camping was. We zijn ook een keer gaan drijven met ons luchtbed door de vele neerslag! Als ik het me goed herinner waren daar een oom, tante en nichtjes van mijn vaders kant er toen ook. En natuurlijk daar al het vuurwerk in de nacht van 14 op 15 juli, mijn verjaardagsvuurwerk!

Vorig jaar gingen we nog een paar dagen naar Disney en Parijs met de meiden, heel bijzonder om dat mee te mogen maken… ook dat is Frankrijk. Daar hebben we samen met de meiden mooie herinneringen gemaakt!

Oostenrijk

De drafbaan daar, van die sulky’s geweldig! We hebben er ook op gezeten…. verder kan ik me er weinig van herinneren helaas. Maar we zijn er geweest, misschien als we het er thuis een keer over hebben of er foto’s boven water komen dat er ook meer herinneringen komen, maar nu blijft het rustig in mijn hoofd. Kennelijk heeft het niet heel veel indruk gemaakt helaas.

Denemarken

Als ik hieraan terug denk, denk ik vooral terug aan de pony’s die daar waren. We hadden er veel vrijheid en tijd in mijn geheugen! Geen idee wat we verder hebben gedaan daar, wat ik er nog van weet is dat er een tante en oom van vaders kant mee waren en zij zaten in een soort blokhut. Wij waren er met ons gezin met de caravan en tentjes, op de één of andere manier staat deze vakantie in mijn hoofd gegrift met het gevoel van vrijheid. Niet dat ik nog precies weet wat we er verder allemaal hebben gedaan, maar het was fijn!

Tsjechië

Onze eerste vakantie samen wat verder van huis was een bezoek aan Praag! We gingen met de trein, we sliepen in de trein en dat was raar, apart maar ook leuk! Een hele ervaring die ons nog altijd bijstaat.

Mijn mooiste vakantieEen week lang in een hotel hartje Praag, genieten van de omgeving en de bijzondere cultuur. Zien hoe groot de kloof tussen arm en rijk daar is en hoe je bedonderd kan worden waar je bij staat. De Karelsbrug, wat mooi en wat voelt dat bijzonder om daar te lopen! Het oude stadsplein met het Astronomisch uurwerk, de Praagse Burcht met de wisseling van de wacht en de Joodse wijk Josefov!

We hebben er dagen gewandeld en gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, zagen behalve de vele bedelende kinderen ook zwaarden slikkers, dansers en poppenspelers.

Duitsland

Met mijn ouders gingen we naar Gerolstein in Duitsland, het vult een deel van mijn vakantie herinneringen. Naar de discotheek daar, het opzoeken van de jongeren onder elkaar en de eigenaren van het park waar we goed mee op konden schieten! Daar in Gerolstein heb ik ‘de man in huis’ ontmoet!

De landen waar ik ben geweest, maar nog maar weinig herinneringen aan heb zijn Luxemburg en België. In totaal ben ik in dus in acht landen op vakantie geweest, inclusief Nederland. Eind van het jaar kunnen we daar een negende land bij optellen! En ja, we hebben nog wel wat landen die we met de meiden willen bezoeken de komende jaren, maar alles op zijn tijd!

Naar hoeveel landen ben jij op vakantie geweest? En hou je van ver weg op vakantie gaan of liever wat meer in de buurt?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge