Tea Topic - Als jij je eigen naam kon kiezen, hoe zou je dan hetenZondag! Dat betekent Tea Topic tijd! Er zijn vorige week een aantal doosjes nieuwe thee gekocht en met die nieuwe thee kwamen er ook allemaal nieuwe vragen! In de vorige doosjes zaten best veel dezelfde vragen, dus nu op naar nieuwe!

De Tea Topic vraag luidt: “Als jij je eigen naam kon kiezen, hoe zou je dan heten?

 

Tea Topic: Als jij je eigen naam kon kiezen, hoe zou je dan heten?

Toen ik klein was, nou ja jonger (ben namelijk nog steeds niet echt groot) vond ik Nathalie echt niet zo’n fijne naam! Gebruikte afkortingen en afleidingen laten zich raden. De afkortingen en rijmpjes kon ik niet echt waarderen, eerst gaf ik weerwoord, later was negeren de tactiek.

Als kind wilde ik liever Bianca heten, een naam die ik koesterde door de Kluitman boekserie ‘Bianca te paard’ van Yvonne Bril. Neem daarnaast dat ik een paardenmeisje was en het verhaal is compleet!

En nu als volwassen Nathalie?

Moet je voorstellen, telefonisch een email adres doorgeven voor mijn werk bijvoorbeeld… daar gebruiken ze de gehele voornaam. Het gesprek gaan dat als volgt:

Ik: Mijn email adres is Nathalie, met th.
Ander: En y of i e aan het eind?

Zelden zie ik mijn naam met een y aan het eind, maar laten we het er op houden dat het komt door de international organisatie waar ik in werk 😉

Dan komt mijn achternaam, of eigenlijk die van mijn man…
Ik: Gewoon i e, dan een punt en dan Wakker.
Ander: Bakker?
Ik: Nee Wakker, van Wakker worden of ik zeg ja maar dan met een W!
Ander: Okay, dat is duidelijk

In het begin hebben ze op kantoor het email adres aangemaakt dat voornaam.naampartner-meisjesnaam@… Ergens heb ik wel wat geluk, in het begin was mijn email dus nog wat langer en stelde mensen nog meer vragen. Dan kreeg ik weer vragen als “Is het van de of van der?” en dan “Is het met een d of een t aan het eind”.

Ben ik nu blij met mijn naam? Ja, mijn ouders hebben me een goede naam gegeven, ik ben tevreden!

Zou ik mezelf ook deze naam gegeven hebben? Nee, vermoedelijk niet… ik zou net als voor mijn eigen meiden kiezen voor een korte, krachtige naam.

Vertel! Ben jij tevreden met je naam of zou je een andere naam kiezen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Hey naamgenoot! Jij had dus vroeger dezelfde ellende als ik op school. Hey Nat! Natte! Naat! Natte Allie! Verschrikkelijk! Gelukkig hoor ik dit soort gekke dingen nu niet meer. Kinderachtig gedoe.

    1. Yep, precies hetzelfde! Héél soms denkt iemand grappig te zijn (lang leve de wat ‘jongere’ medemens ;)).

      Ben blij dat het tijdperk dat ik er echt last van had voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge