Zondag is Tea Topic tijd op Veusteveul, dit keer gaat het over geld! Wordt jij gelukkig van geld? Heb je veel geld en kan je het bevestigen? Of heb je een chronisch tekort aan financiële middelen? Hoe sta jij er in? En wat zou waarom denk je dat het wel of juist niet gelukkig maakt? Zoals gewoonlijk heb ik er wel een mening over!

De Tea Topic vraag luidt: “Maakt geld gelukkig?”

 

Money, money, money
Must be funny
In the rich man’s world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man’s world
Aha aha
All the things I could do
If I had a little money
It’s a rich man’s world
It’s a rich man’s world

Tea Topic: Maakt geld gelukkig?

Uiteindelijk maakt niet alleen geld gelukkig, geld kan ook flink ongelukkig maken maar…

Geld maakt niet gelukkig…

Maar het helpt wel! Je niet druk hoeven maken over geld zaken, dat lijkt me echt prettig. Een specialist of therapeut bezoeken omdat je denkt dat die iets voor je kan betekenen zonder eerst te weten of het wel of niet vergoed wordt, zo niet is het namelijk ook geen probleem.

En verder? Je niet druk hoeven maken, gewoon je ding doen zonder nee te hoeven verkopen op vragen waar je liever ja op zou zeggen. Gewoon de spullen kopen die je nodig hebt zonder er al te lang over na te hoeven denken of er lang voor te hoeven sparen, dat zou gewoon ‘leuk en handig’ zijn. Nu zit het leven zo gewoon niet in elkaar voor ons, dat is wel duidelijk… maar dromen mag toch?

Natuurlijk maakt niet (alleen) geld gelukkig… maar eerlijk is eerlijk het helpt wel en maakt het leven makkelijker!

Wat vindt jij? Maakt geld gelukkig?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Ik ben het met je eens. Geld maakt niet gelukkig. Wel gelukkiger. Lijkt mij ook heerlijk om geen geldzorgen te hoeven hebben…

  2. Helemaal mee eens. Geld maakt je niet perse gelukkiger maar het kan een mens wel heel ongelukkig maken. Geld kan het leven wel makkelijker maken en je kunt meer dan als je minder geld hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge