Tea Topic 74 - Hoe ziet je ideale vrije dag eruitIk heb er al wel eens over geschreven, vrijdag is de dag dat ik niet hoef te werken en dat is dan ook ‘mijn vrije dag’. Die wordt vaak ingevuld met huishouden, toch werken, vrijwilligerswerk of ander geregel. Maar hoe zou ik mijn dag nu het liefste in willen delen? Ik ga het vertellen in dit artikel!

De Tea Topic vraag luidt: “Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?”

 

Tea Topic: Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

Mijn ideale vrije dag… ik moest er eerlijk gezegd even over nadenken. Maar mijn ideale vrije dag is een dag waarop ik niets moet en gewoon kan doen waar ik op dat moment zin in heb.

Ik leg mezelf nog wel eens wat op en laat het ook toe dat andere een deel van mijn tijd bepalen, ik kan gewoon niet goed genoeg nee zeggen. Maar ik doe mijn best en de laatste tijd neem ik wel meer tijd voor mezelf en ons gezin en sindsdien loopt het ook wat beter in huis. Nu is het dus de kunst van het volhouden!

Neem een dag als afgelopen vrijdag

Een dag vrij van het werk, heerlijk! De kinderen naar school gebracht en daarna een eind gaan lopen, hoofd leeg en inspiratie opdoen voor klussen die er nog liggen. Bij thuiskomst even gaan douchen, even rustig gezeten en vervolgens aan het werk gegaan voor Veusteveul.nl er moesten voor wat klusjes nog foto’s gemaakt worden. Ondertussen even wat andere dingen geregeld en om 14.00 uur de kinderen weer opgehaald, even naar huis en vervolgens weer mamataxi’s haal en brengservice geweest.

Gedeeltelijk dus genoten van de rust en de vrijheid… aan de andere kant was er toch weer het één en ander wat ‘moest’.

Wat is nu eigenlijk ideaal?

De perfecte vrije dag is eigenlijk gewoon wakker worden zonder wekker, als gezin… dat iedereen kan doen en laten wat hij of zij wil. Niet al te veel moeten en gewoon genieten van de dag en doen wat je wil doen. Ondertussen lekker eten en relaxen, een dag waarop je zelf je ritme en bezigheden kan kiezen… daar hou ik van en die dagen zijn voor mij ideaal!

Wat ik ook zou doen is lekker ‘foute’ muziek op zetten of jaren ’90 muziek en dan lekker en keihard meezingen! Voor mij heerlijk voor de rest van het gezin (en het appartementencomplex) iets minder ideaal. Of ze moeten gewoon lekker mee gaan zingen, dat kan natuurlijk ook… dat wordt kinderen voor kinderen vrees ik.

Nu jij! Wat is voor jou de ideale vrije dag?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge