Tea Topic #75 , wat zou je graag nog eens willen doen?Er zijn zoveel dingen die ik nog zou willen doen, hebben en meemaken. Volgens mij ben je daar nooit echt helemaal mee klaar! Tea Topic #75 zal een blog worden over dingen die ik nog graag eens zou willen doen. En laat ik nu een bucketlist hebben waar genoeg op staat! Maar ik zal er nog wel wat meer over vertellen.

De Tea Topic vraag luidt: “Wat zou je graag nog eens willen doen?”

Genoeg te wensen, nog genoeg te doen en genoeg te bleven! Je moet toch wensen houden, of niet dan? Wat ik zelf wel belangrijk vind is dat wensen wel haalbaar zijn.

Tea Topic: Wat zou je graag nog eens willen doen?

Mijn Bucketlist

Mijn bucketlist staat vol met ‘dingen’ die ik nog wil doen, hebben, ondernemen en meemaken! Er zijn al heel wat dingen doorgestreept en het idee is dat de bucketlist zover mogelijk is afgestreept als ik mijn 40ste verjaardag ga vieren over een aantal jaren. Ik hoop dat het me gaat lukken! De lijst is overigens niet ‘bevroren’ er gaan dingen, soms veranderd de wens en stel ik het bij op de lijst.

De haalbare ‘doen dingen’

Naar het vuurwerkfestival in Scheveningen

Met ons gezin naar het vuurwerkfestival in Scheveningen, de enige ‘maar’ die ik heb is de drukte die er dan is. Van de verhalen die ik hoor begrijp ik dat het er redelijk druk is en dat is nu net waar ik niet zo van hou. Beetje drukte is okay, maar te druk liever niet. Maar goed, ja daar wil ik dus nog wel graag heen!

Picknicken in de natuur

Hoe simpel kan het zijn zou je zeggen, dit moet toch geen probleem zijn? Nee in principe niet inderdaad! Maar we hebben het nog wel eens wat te druk en gunnen onszelf weinig tijd voor dit soort dingen. Daarnaast zijn beestjes, met name rondvliegende insecten een belemmering van ons plezier of eigenlijk die van de jongste dames.

Erop uit met de dames

Met beide dames apart op stap, met de jongste en de oudste apart een dagje en een nachtje erop uit. Dat lijkt me gewoon erg leuk! Dan een nachtje in een hotel en een leuk uitje, geen idee hoe, wat of maar maar gewoon als het een keer zo uitkomt. Het lijkt me gewoon leuk om even één op één aandacht te kunnen geven zonder iets te moeten voor de ander.

Vallende sterren kijken en buiten slapen

De meiden zijn altijd erg onder de indruk van een heldere lucht met de maan en sterren en de volgende ochtend als de maan en de zon tegelijk zichtbaar zijn.

Ook vallende sterren zijn een bijzonder fenomeen dat hun aandacht vraagt,  het lijkt me leuk om een keer op een mooie plek waar je het goed kan zien samen met hen de vallende sterren te bekijken. Wellicht meteen maar te combineren met een keer buiten slapen onder die prachtige lucht!

Park Sonsbeek

Het is echt te lang geleden dat ik naar Park Sonsbeek ben geweest, het is daar zo mooi! Lekker rondlopen met Peter en de meiden, wandelen door de bossen en de mooie plekjes die het te bieden heeft.

De ‘onhaalbare droom’

Dit ks dus iets dat niet op mijn bucketlist zal verschijnen… gewoon omdat ik denk dat het toch nooit gaat lukken! Ik noem het dan ook de ‘onhaalbare droom’.

Wat me bijzonder lijkt is om met onze kinderen een land of landen op te zoeken waar de armoede anders en complexer is als hier in Nederland. Laat ze ook dat stukje van het leven en de wereld maar leren kennen, dat lijkt me goed en bijzonder.

Als ik hier over nadenk denk ik persoonlijk aan landen als Burundi, Ethiopië, Nepal, India, Haïti en Malawi. Nu weet ik dat India bijvoorbeeld niet tot de top 20 van de armste landen behoord volgens de net uitgebrachte lijst. Echter er is daar genoeg armoede te zien en ervaren.

Doel van deze reis zou in eerste instantie zijn om onze kinderen bewust te maken van ‘de rijkdom’ die we bezitten. Een dak boven ons hoofd, voldoende te eten en drinken en (te) veel spullen… het is niet overal zo vanzelfsprekend.

Wat zou jij nog eens willen doen? Laat het me weten!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge