Tea Topic, waar zou je veel beter in willen zijnTea Topic 76 gaat over ergens beter in willen zijn… Ik wil alles zo goed mogelijk doen, maar nooit doe ik het goed genoeg naar mijn eigen zin! Het kan altijd beter, anders of wat dan ook. Een soort van perfectionist dus! Het lijkt me soms fijn om gewoon niet alles maar beter en goed te moeten doen van jezelf. Een vlecht bij de meiden? Dat moet netjes! Een cadeautje maken? Het moet goed of eigenlijk perfect zijn anders koop ik alsnog iets.

De Tea Topic vraag luidt: “Waar zou je veel beter in willen zijn?”

Er zijn zoveel dingen waar ik beter in zou willen zijn dat ik het niet eens zo maar één ding op zou kunnen noemen!

Tea Topic: Waar zou  je veel beter in willen zijn?

Goed… waar zou ik veel beter in willen zijn? Ik kan niet zo specifiek één ding opnoemen als ik eerlijk ben. Mijn eigen presteren is niet snel goed genoeg, al gaat het prima. Of het nu werk, hobby, huishouden of moederschap is, als het om mijn eigen kunnen gaat kan het niet snel goed genoeg!

Het rare is dat ik het ook nog eens alleen mezelf opleg, de man in huis en de kinderen hebben er eigenlijk geen last van. Nou ja… dat ik wel eens te laat naar bed ga, (te) geconcentreerd ergens mee bezig ben of langer weg ben als gepland als ik iets moet doen.

Werk is zo iets, ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. Tot voor kort pakte ik ook alles op en moest en zou het zo goed mogelijk gedaan worden. Nu laat ik dat wel een beetje los, iets met teveel werk en taken die niet bij mijn functie horen.

Maar ook thuis, als ik niet alle ballen in de lucht kan houden heb ik daar echt last van. Ik wil zelf de kleding maken die we niet kunnen vinden voor de meiden, de was moet gestreken en minimaal één keer per week moet er gestoft worden. Verder is er dan nog het gezond eten, creatief doen, activiteiten met de meisjes, mijn blog en vrijwilligers werk. Kortom… ja er zijn genoeg dingen waar ik denk dat het beter kan!

Eén ding…

Als ik slechts één ding zou mogen kiezen zou ik zeggen dat, ik veel beter zou willen zijn in het loslaten van mijn ‘perfectionisme’, het loslaten van alles op de beste, meest goede of perfecte manier willen en moeten doen.

Het zou mij meer ruimte geven en daarmee ook mijn omgeving, daar moet k dan maar aan gaan (proberen) te werken.

Waar zou jij veel beter in willen zijn?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge