Een luchtige Tea Topic op deze dag! Lekker makkelijk en snel te beantwoorden en toch maak ik er weer een hele blog van, hoe krijg ik het weer voor elkaar? Ach ja, laten we zeggen dat ik wat langer van stof ben, graag praat en lekker door kan typen. Ik ga meer vertellen over de laatste film die ik heb gezien, want…

De Tea Topic vraag luidt: Wat is de laatste film die je hebt gezien?”

Tea Topic: Wat is de laatste film die je hebt gezien?

Zo’n twee weken geleden besloten we naar de bioscoop te gaan op zondag, gewoon omdat het kan! De meiden wilde nog graag Verschrikkelijke Ikke 3 zien, net als de man in huis en vrienden van ons.

Verschrikkelijke Ikke, tea topic 79 - Keek op de weekZo gezegd zo gedaan, ik bestelde acht kaartjes en zondagochtend vertrokken we richting de bioscoop. Uiteraard flink op tijd zodat er eerst een bakkie koffie gedronken kon worden en de kinderen konden oefenen. Oefenen hoor ik je denken? Tja, bij de CineMec is er zoveel ruimte dat de meiden daar ‘trucjes’ van breakdance oefenen, standaard elke keer weer.

Verschrikkelijke Ikke 3

In het kort…

Een “gevallen” kindster uit de jaren tachtig, Balthazar Bratt heeft een plan om de wereld te veroveren. Aan Gru de taak om hem tegen te houden, helaas loopt dit niet helemaal zoals gepland door de ‘hulp’ aan zijn halfbroer Dru.

Hoe het begint en een tweelingbroer?

Gru en zijn lief Lucy werken voor de Actieve Vangers van Lastpakken (AVL), maar worden ontslagen door de nieuwe bazin omdat het meerdere keren (net) niet is gelukt om een klus te klaren. Ondanks dat Gru geen baan meer heeft vervelen ze zich niet!

Verschrikkelijke Ikke, tea topic 79Al snel in de film komt Gru erachter dat zijn moeder het één en het ander voor heb verborgen heeft gehouden, hij blijkt een tweelingbroer te hebben. Op uitnodiging van Dru gaat Gru met zijn gezin naar de riante vila van Dru. Gru komt er achter dat zijn vader een meester schurk was en dat Dru nooit aan de verwachtingen van hun vader kon voldoen. Dru haalt Gru over om nog een maal het slechte pad op te gaan. Hem te leren hoe je als schurk moet leven. Samen besluiten ze om een mega grote diamant te gaan stelen.

Balthazar Bratt

Het voormalig kindsterretje Balthazar Bratt is blijven hangen in de jaren tachtig, in zijn puberteit ging zijn populariteit ten gronde. Hij krijgt puistjes, een vlassig snorretje en niemand ziet hem meer staan. Bratt speelde op tv een boef, dit beviel kennelijk zo dat hij zich ontpopte tot een meesterlijke dief.

Bratt heeft de grote diamant in zijn bezit die Gru, Dru en Lucy (terug) gaan stelen, waarbij Dru in de veronderstelling is dat hij iets ‘crimineels’ doet terwijl de intentie van Gru en Lucy anders is.

Minions

In deze film heb ik het idee dat de minions wat bijzaak zijn geworden, ze zorgen voor een grappige en vrolijke nood… maar echt bij de film lijken ze niet te horen. Ze komen in de gevangenis terecht na een ‘spontane’ auditie en ontsnappen daar. Uiteraard helpen ze tijdens de missie van Gru en Lucy, maar een beetje zijdelings.

Muziek

Back to the ’80, dat is de muziek die de boventoon voert in de film, voor ons dertigers en veertigers is dat leuk. De kinderen doet het niet zoveel, maar het is vrolijk!

Heb jij Verschrikkelijke Ikke 3 al gezien? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge