Tea Topic - Hou je meer van honden of kattenWeer een vraag uit het bakje, niet zo interessant! Vandaag Tea Topic nummer 82! Er zijn toch altijd mensen die roepen… “ik ben echt een kattenmens” of uiteraard “Ik ben echt een hondenmens!”. Voor mij is geen van beide van toepassing of juist misschien wel allebei! Wij hadden altijd katten, later honden omdat onze oudste dochter erg allergisch was voor katten. En beide heb ik wat mee… en jij?  

De Tea Topic vraag luidt: “Hou je meer van honden of van katten?”

Tea Topic: Hou je meer van honden of van katten?

Voor is het zo dat ik beide wel of niet zou roepen… voor mij is het niet afhankelijk van of het een kat of een hond is. Wat wel van belang is of ik van een dier kan houden is het karakter en de houding van een dier.

Katten!

In 1999 kregen wij twee katten vanuit de opvang, twee witte met odd-eyes (je weet wel een blauw en een groen oog), ze heette Tommy en Stripe. Twee schatten waarvan één echt een knuffel dier de ander een schuw exemplaar die het allemaal niet zo heel leuk vond. En toch kwam dat goed, het was heerlijk deze beesten om me heen te hebben.

Enkele jaren later kwam daar nog een opvang kat bij… Einstein. Een kat die, achteraf gezien behoorlijk ziek was en dagelijks medicijnen nodig had en door zijn schuwheid was dat eigenlijk niet mogelijk. Verder kwam daar nog Kid bij, een kitten dat we met een flesje hebben grootgebracht, hij heet nu Willem en woont een aantal kilometers bij ons vandaan. Ook Felix, een opvang kat mochten we verwelkomen… een flinke rotzak!

Dag lieve kattenbeesten…

Onze oudste dochter was anderhalf en zat al maanden onder de zweren, we hadden al veel geprobeerd maar het ging niet weg. Of maar voor eventjes en dan was het er weer, volgens de dermatoloog was ze allergisch voor katten. Maar of dat nu de reden was voor deze ernstige huidproblemen? Dat wisten ze eigenlijk niet… de enige optie was uitproberen.

De katten werden een aantal weken opgesloten in een aparte ruimte in huis, we wilde eerst zeker weten dat het door hen kwam. Na een maand was alle huidellende opgelost… gewoon helemaal niets meer! Vervolgens lieten we de katten weer door het huis en ging het wederom mis. Dat was dus wel duidelijk, er was een mogelijkheid om eroverheen te groeien maar dat zou nog wel jaren duren.

We besloten met pijn in ons hart de katten bij andere mensen onder te brengen, met drie maanden hadden we alle katten bij andere mensen geplaatst.

Honden

Onze DieselNog voordat onze meiden geboren werden hadden we al een hond, Diesel een kruising Franse Bulldog/Boston Terriër. Deze kanjer heeft bijna elf jaar bij ons gewoond en we genoten van hem, wat een leuk hondje was dat! Toen onze dochter zo’n last had van haar huid dachten we eerst dat het door Diesel of wellicht alle dieren in huis kwam… gelukkig was dat niet zo.

Sinds eind vorig jaar is Diesel er niet meer, hij heeft het leven gelaten… maar een aantal jaren geleden kochten we Bono, onze labrador erbij. Hij is nu samen met twee hamsters hier in huis als het om huisdieren gaat…. maar als het aan mij en de meiden zou hebben gelegen was er wel weer een kat bij gekomen. De allergie testen bij onze dochter laten nu een ‘allergie vrij’ kind zien.. wat dat betreft zou het dus moeten kunnen. Maar helaas het gaat niet gebeuren, niet iedereen in huis is voor een kat erbij.

Dus ben ik een honden of katten mens? Geen idee…. ik denk van allebei wel iets!

En jij? Heb je liever een kat of een hond in huis?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge