Tea Topic - Wat is je aller-gekste bijbaan geweestBegint goed zo na de vakantie! De eerste de beste zondag zo vlak voor onze eerst school en werkdag liep het anders als gepland. Nou eigenlijk het hele weekend al! Mijn Tea Topic kwam er gewoon niet van, daarom met enige vertraging op maandag… beetje jammer maar het is niet anders! De komende weken zijn zo belachelijk druk dat het wel eens vaker voor zou kunnen komen dat er niet of op een ander moment bepaalde artikelen online komen. Nu toch echt even ‘Tea Topic’ tijd!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is je aller-gekste bijbaan geweest?”

Tea Topic: Wat is je aller-gekste bijbaan geweest?

Een gekke bijbaan? Eigenlijk ben ik zo’n burgerlijke tut die allemaal ‘nette’ bijbaantjes heeft gehad en helemaal niet zo gek denk ik! Maar wat heb ik dan zoal gedaan? Ik ga me wel even focussen op de baantjes waar ik ook werkelijk iets mee verdiende, al was dat niet altijd geld maar soms ook spullen.

Media Express

De Media Express, kennen jullie dat nog? “Vroeger” brachten de mensen van de Media Express de papieren tijdschriften en de tv gidsen rond en ik was zo’n kind!

Mijn fiets werd volgehangen met mega grote fietstassen en elke week kwamen er kratten vol Libelles, Margrieten, Story’s, Donalduckjes, NCRV gidsen en ga zo  maar door. Twee keer per week was het feest, de ene keer de tijdschriften en de andere keer de gidsen. Ik liep verschillende wijken, de ene wat ‘beter’ om als meisje te doen als de andere.. ik heb het wel eens flink eng gevonden die wijken!

Die tijdschriften moesten als ze bij ons thuis kwamen ook nog voorzien worden van een sticker, als ik mazzel had (en dat was best vaak) had mijn moeder het al gedaan en kon ik vanuit school gaan bezorgen. In de wat minder prettige buurten kwam mijn vader dan regelmatig helpen.

Achter de kassa

Op een gegeven moment was ik er wel wat klaar mee, door wind en weer… me niet overal veilig voelen. Ik wilde graag wat anders, het werd een baantje als caissière in een buurtsuper! De meeste tijd heb ik het daar enorm naar mijn zin gehad. Al hadden we met een heel aantal collega’s wel ‘last’ van een zogenaamde assistent bedrijfsleider die het nodig vond om collega’s van bepaalde zaken te beschuldigen, dat was jammer!

Ik heb zelf erg genoten van het ‘simpele’ kassa werk, al moet ik zeggen toen was het nog wat ‘ingewikkelder’ dan nu. Er waren toen nog (heel) veel PLU-codes voor producten, die je eigenlijk wel uit je hoofd moest weten… en wist je het niet had je een flinke klapper hangen waar je het in op moest zoeken.

Paardenmeisje

Ja, ik was of misschien ben ik stiekem nog wel een paardenmeisje. We hadden met de familie een paard en een pony, later twee paarden… dat was mijn leven! Maar hoe doe je dat toch? School, geld verdienen, paarden houden en rijden? Dan ga je toch gewoon in een ruitersportzaak werken? Ja dat was leuk en dat lukte dan ook! Destijds konden ze mij niet uitbetalen in geld, maar omdat ik toch paarden had kregen we spullen, hulp en mocht ik mee naar evenementen.

We hadden de prachtigste producten voor onze viervoeters en met wedstrijden waren we een chique combinatie door de mooie kleding en materialen. Een mooie tijd, waar ik nu nog wel eens met veel liefde aan terugdenk.

“Echte” werk…

Uiteindelijk ging ik (al) op mijn 17de echt aan het werk, fulltime door omstandigheden… dus niets geen bijbaantjes meer! Althans geen betaalde…

Het aller-gekste?

Dus mijn aller-gekste bijbaan? Als ik dan iets zou moeten kiezen denk ik het baantje in de ruitersportzaak! Daar gebeurde nog wel eens rare dingen en ik mocht bijzondere dingen meemaken.

Wat was jouw aller-gekste bijbaan? Of misschien wel gewoon de leukste bijbaan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge