Tea Topic - Wat is jouw favoriete sprookjeEven kneep ik hem… want die vragen hé? Op onze theezakjes verschijnen maar geen nieuwe Tea Topic vragen, maar gelukkig mocht ik van Pickwick weer een nieuwe lijst ontvangen! Ze vertelde ook dat er binnenkort weer een nieuwe batch met vragen komt, altijd leuk! Dat wordt dus PaintShopPro aan en foto’s bewerken om de juiste vraag op de foto’s te krijgen, maar ook dat komt weer goed! Voorlopig ben je nog niet van mijn Tea Topic vragen af dus!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is jouw favoriete sprookje?”

Tea Topic: Wat is jouw favoriete sprookje?

Sprookjes zijn leuk om te lezen en te zien, het trekt de mens om te kijken en te lezen. Het ‘lezen en leven’ in een sprookjeswereld is gewoon leuk zo op z’n tijd!

Vroeger…

Traditionele sprookjes

Toen ik klein was heeft het sprookje de wolf en de zeven geitjes veel indruk op mij gemaakt, tenminste als ik nu terugkijk. Ergens in mijn hoofd zit nog altijd het beeld van het geitje in de grote staande klok. Op de één of andere manier heeft dat kennelijk indruk gemaakt toen ik klein was!

Ook Klein Duimpje met zijn zevenmijlslaarzen, de kleine jongen die op zijn eigen ‘aanbeveling’ wordt verkocht door zijn vader. Op een slimme en doordachte manier komt hij weer terug naar huis, ook dit sprookje is in mijn hoofd blijven hangen.

Nog iets wat altijd is blijven hangen is de Disney’s Kleine Zeemeermin, niet omdat ik daar zelf zo gek op was maar een vriendinnetje wel. Ik heb hem vaak gezien, maar ik wil niet weten hoe vaak zij deze film heeft gezien! En ik weet dat ze hem nu met haar dochtertje ook weer kijkt, blijft leuk die herinnering!

En nu?

Als ik het nu mag zeggen roep ik direct Beauty and the Beast, dat gaat toch over een mooi iets… liefde, liefde die dingen kan veranderen. Maar ook liefde waarbij het niet uitmaakt hoe je er precies uitziet. Dan al die bediende die veranderd zijn in gebruiksvoorwerpen, ja geweldig!

Vorig jaar gingen we twee keer naar de musical Beauty and the Beast, geweldig! De nieuwe film met Emma Watson heb ik nog niet gezien, maar dat komt vast snel.

Wat is en was jouw favoriete sprookje? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Oeh, moeilijk hoor. Ik denk toch wel De Kleine Zeemeermin maar dan wel volgens het verhaal van Disney 😉

    Ik vind The Beauty and the Beast met Emma Watson echt een prachtige film, de tekenfilm heb ik heel vaak gezien en vind het nog altijd zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge