Tea Topic - Welke geur roept bij jou een herinnering uit je jeugd opZondag! Dat wil niets meer en niets minder zeggen als dat er weer een Tea Topic online komt… zoals gebruikelijk de afgelopen maanden! Vandaag ga ik het 95ste tea topic beantwoorden, best bijzonder en gek. Gewoon al 95 weken ben ik bezig met deze rubriek. Deze keer kijk ik naar vroeger, wat is een geur die mij terugbrengt naar toen?

De Tea Topic vraag luidt: “Welke geur roept bij jou een herinnering uit je jeugd op?”

Tea Topic: Welke geur roept bij jou een herinnering uit je jeugd op?

Eventjes moest ik denken, want er is één geur die een hele sterke herinnering heeft… die zal altijd ergens op de ‘voorgrond’ zitten. Deze geur heeft niets te maken met een herinnering uit mijn jeugd dus daar gaan we het verder niet over hebben.

Oma!

Een geur die ik eigenlijk altijd en overal herken, een geur die mij doet herinneren aan oma. Oma, de moeder van mijn vader in dit geval. Altijd een beetje een oma geweest met een zekere afstand, althans zo voelde dat voor mij. Anders, heel anders als bij de opa en oma van moeders kant.

Oma was een lieve vrouw, een bijzondere vrouw. Mijn klik met haar was gewoon een stuk minder als met mijn andere opa en oma, dat was gewoon zo. Maar aan haar kleeft dus wel de herinnering en de geur waarbij ik eigenlijk altijd aan haar moet denken.

Geur met een herinnering

Als ik zelf griesmeel maak, of zelf saus maak van rood fruit… dan denk ik aan oma. Zij liet me zien hoe dat moest en als we bij haar kwamen rook het in huis naar eten.

Ze ging ook regelmatig mee op vakantie met ons gezin, dan werd er in mijn herinnering altijd wel een keer wat klaargemaakt als griesmeel, met saus. Maar ook wel balkenbrij (bah!) en tutti frutti, ook niet te eten… tenminste dat vind ik. Maar dergelijke dingen maakte zij en ze heeft dat ook uitgelegd en me laten zien.

Met die herinnering….

Door deze geur en de herinnering die daaraan vast zit denk ik terug aan de jaren dat ze met ons mee ging. Naar Gulpen in Limburg een boerderij boven op een berg, met een appelgaard erbij. Maar ook naar Noordwijk, het appartement van mijn moeder haar werk. Vanuit dat appartement keken we uit over het boulevard en het strand, onderin het complex was een zwembad en buiten waren alle hotels, eettentjes en op een paar honderd meter was het centrum.

Goed… niet teveel terug in de tijd, dan ga ik het nog missen!

Vertel, heb jij een geur die herinnering in je naar boven brengen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge