Tea Topic - Wat is je minst favoriete baan die je ooit hebt gehadTea Topic nummer negen al weer! Dit keer gewoon er eentje gepakt… zonder eerst er doorheen te gaan welke ik leuk zou vinden om te beantwoorden. Domweg omdat er te veel leuke vragen zijn! Dit keer gaat het over banen en werk!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is je minst favoriete baan die je ooit hebt gehad?

Tea Topic: Wat is je minst favoriete baan die je ooit hebt gehad?

Er schoot direct een baan in mijn hoofd… eentje bij een grote zorgverzekeraar, ik kwam in een zogenaamd projectteam terecht. En wat voor een team!

De directe collega’s waren erg leuk, maar de leidinggevende en het werk? Nee nooit meer! Het team moest alle achterstanden wegwerken in declaraties, er lagen echt letterlijk bergen papier (ja dat was toen nog allemaal op papier… niets digitaal!) en die moesten één voor één beoordeeld en ingevoerd worden.

Behalve ze te beoordelen op de regels werd er soms ook uitgebreid over gesproken, totaal ongepast in mijn beleving! De beoordeling was gevoelsmatig ook een beetje een wassen neus, het was maar net hoe je de regels interpreteerde wat het resultaat daar dan van was. Daarnaast moesten we echt tientallen telefoontjes aannemen en beantwoorden over die bewuste declaraties die werden ingediend.

De uitzendkrachten liepen letterlijk en figuurlijk de benen onder het lijf vandaan, in tegenstelling tot een groep vaste krachten. In en uit klokken werd keurig gedaan door één van de collega’s die echt alleen maar even ging lunchen of wandelen…. meer hoef ik denk ik niet uit te leggen.

Nu heb ik begrepen dat de situatie bij dit bedrijf nogal verbeterd is de afgelopen jaren, ik hoop het… maar ik me er dus nooit verzekeren! Al weet ik dat het bij andere verzekeringen evengoed zo kan zijn, voelt het voor mij toch beter om voor een andere verzekeraar te kiezen.

Het team waar ik in werkte heeft er een half jaar gezeten, zelf heb ik er slechts een paar maanden gezeten. Het is inmiddels ook al lang geleden, het is namelijk zo’n achttien jaar geleden! Dus mag ervan uitgaan dat het nu echt beter zal zijn!

Heb jij ook een baan gehad waar je, je echt niet op je gemak voelde? Waar je, je niet kon vinden in het werk en de beslissingen of de manier waarop er gewerkt werd?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Ik heb als bijbaantje ooit 3 weken schoongemaakt in een kantoorgebouw. Samen met een vriendin en nog 2 andere collega’s hadden we allemaal een eigen verdieping die we moesten schoonmaken. Met die vriendin deden we samen onze beide verdiepingen. In mijn laatste week moest ik alleen mijn verdieping schoonmaken. Dat was saai, kon tegen niemand aan kletsen. Het werk ging wel, als bijbaantje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge