Tea Topic - Waar heb je het meest spijt vanTea Topic #96, heb ik ergens spijt van? Of juist helemaal niet? Dit keer dus daar meer over! Tegen het einde van het jaar komt Tea Topic #100 in de buurt, tegen die tijd ga ik ook een winactie doen… gewoon omdat het kan en helemaal thee gerelateerd uiteraard! Nu eerst Tea Topic #96 maar eens even beantwoorden!

De Tea Topic vraag luidt: “Waar heb je het meest spijt van?”

 

Tea Topic: Waar heb je het meest spijt van?

Echt spijt heb ik niet… althans niet specifiek over bepaalde dingen die ik zou hebben gedaan, heb ondernomen of misschien juist niet heb gedaan.

Te snel een hand toereiken

Wel baal ik ervan dat ik soms, te snel mensen een hand toereik om te helpen. Net als veel van mijn familieleden helpen we overal en iedereen graag, misschien wel iets te graag. Het is met enige regelmaat zo dat ik, achteraf gezien te makkelijk ben gaan helpen. Dat later het bijvoorbeeld blijkt dat onze hulp helemaal niet zo nodig was geweest of dat ze je hulp gebruiken en vervolgens er een heel ander verhaal van maken.

Terughoudender

Tegenwoordig ben ik er wat terughoudender in, nog steeds doe ik veel… en met liefde! Maar ik laat zelden ‘andere’ toe in mijn privé situatie. Het is te een paar keer niet gelopen zoals wij dat bedacht hadden. Iemand helpen is één, iemand toe laten is prima… maar iemand die te pas en te onpas je leven laten binnen wandelt is heel wat anders. Toch gebeurde het ons, je helpt iemand en daar mag uiteraard gebruik van worden gemaakt, maar geen misbruik! En daar ligt juist het probleem…

Soms komt het dan dus voor dat het begin onze hulp echt welkom en een soort van nodig is, maar op een later moment het gebruikt wordt met de verkeerde intentie.

Spijt…

Ik heb dus spijt van het feit dat we soms teveel tijd en energie hebben gestopt in mensen. Mensen waar we veel energie in hebben gestopt, maar je vervolgens dan niets meer van hoort. Of nog wat ‘erger’ die het dan zo draaien dat niet zij maar een ander of soms wij niet meer goed zijn of iets verkeerd hebben gedaan.

Op het moment dat we in zulke situaties zitten is het prima en voelt het niet vervelend, maar achteraf wil dat dus wel eens ‘slecht’ gaan voelen en dan is er een soort van spijt.

Heb jij ergens spijt van? Vertel!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge