En wat als je nu én laat naar bed gaat omdat die avonden wel erg lekker zijn en er ook nog eens vroeg uit gaat? Gewoon op tijd opstaan omdat het moet of omdat je nu eenmaal zo in het ritme zit? Kortom ik ben eigenlijk niet echt één van de twee, eerder juist allebei wel! Soms, heel soms ben ik verre van een vroege vogel! En soms lig ik vroeg op bed, maar in beide gevallen is het een uitzondering…

De Tea Topic vraag luidt: “Ben je een vroege vogel of een avondmens?”

Tea Topic: Ben je een vroege vogel of een avondmens?

Wat als je er echt geen antwoord op kan geven? Althans ik kan geen keuze maken wat dat betreft, aangezien voor mij beide van toepassing is. Doorgaans ben ik vroeg wakker en ik lig laat op bed, s’avonds ben ik altijd erg productief en ‘s morgens moet ik er gewoon weer uit. Hoef ik er een keertje niet uit, dan ben ik wakker en zit ik gewoon in het ritme.

En als ik dan een keer geen avondmens ben dan…

Dan ben ik ziek of het is zo dat ik te druk ben geweest en even wat slaap moet inhalen. Het resultaat is dan vaak dat ik de nacht daarna helemaal niet meer lekker slaap. Dan kost het pas echt moeite om überhaupt in slaap te vallen en dan ook lekker te blijven liggen en slapen.

Maar lig ik op tijd op bed dan ben ik negen van de tien keer ziek, ziek aan het worden of heb ik het al te veel avonden te laat gemaakt!

Vroege vogel?

Zes ochtenden per week sta ik om 06.45 uur op, dat kost me zelden echt moeite. Op zondag kan ik vaak later opstaan en dat is dan ook wel lekker, al is laat dan vaak ook geen 10.00 uur of zo maar al eerder. Vorige week zondag liep ik voor acht uur al mijn rondje, ik had mijn wekker gezet maar was al voor de wekker wakker!

Eerlijk is eerlijk, als mijn wekker veel eerder gaat als de normale tijd dan heb ik daar wel moeite mee, dan ben ik gewoon uit mijn ritme! En uit dat ritme gaan kost me dus moeite, nog eerder opstaan is iets wat wel lukt maar leuk en makkelijk is het niet.

Weinig slaap

Dat is wel een dingetje, ik slaap al zo lang ik het me kan herinneren vrij weinig.  Een uurtje of vijf, zes is vaak wat ik nodig heb. Als er dan nachten van een uurtje minder bij zit is dat geen probleem, maar dat moet niet een hele week zijn. Mijn streven is om 6,5 uur slaap per nacht te krijgen, als het me één keer per week lukt is het veel. Maar goed het is een streven en als ik het soms haal ben ik al blij!

Vertel! Ben jij een vroege vogel of een avondmens? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge