Tea Topic - Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt gedaanZondag, vandaag komt dit Tea Topic vanuit Portugal, vanuit Carvoeiro om precies te zijn! Daar schrijf ik de Tea Topic van deze week, ja… ik schrijf door in mijn vakantie! De kinderen zijn lekker aan het lezen, knutselen en kleuren en ik kruip even lekker relaxt achter de laptop en doe lekker mijn ding. Een hobby mag ook op vakantie gewoon lekker doorgaan!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt gedaan?”

Tea Topic: Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt gedaan?

Meteen maar met de deur in huis, ik ben niet avontuurlijk! Ik ben geen wereldreiziger, geen jobhopper en al helemaal niet iemand die in bomen gaat hangen of aan besluit een parachute of tuigje voor een bungee jump aan te trekken. Kortom… ik ben maar saai!

Ben je al afgehaakt? Nee? Nou mocht je toch benieuwd zijn naar een avontuur van deze ‘simpele’ dame? Lees dan door… zo niet, tot de volgende keer!

Toch een beetje avontuurlijk?

Nou ik doe geen extreme dingen, dat is kennelijk niet iets dat bij me past. Maar ik zie dingen wel als spannend en enigszins avontuurlijk. Om te beginnen iets ‘ouds’, dan iets van de laatste tien jaar en iets wat recent is!

Naar Praag met de trein

Wellicht klinkt het heel suf in de oren van sommige mensen, maar ik vond het superspannend en best avontuurlijk!

Jaren geleden, ik denk inmiddels wel een jaar of vijftien geleden stapte we op de trein naar Praag.. we gingen met een slaaptrein en sliepen s’nachts in een couchette. Het was bijzonder en gek, echt flink lang in een trein, je bank opbouwen tot bed en een poging tot slapen doen. We kwamen redelijk brak aan in Praag, we hebben bijna een week daar rondgelopen en eindeloos rondgedwaald en rondgekeken.

De speelgoedbank beginnen

Speelgoedbank Wageningen beginnen was op zich al een avontuur! Het opstarten, wordt het iets? Nemen mensen ons wel serieus? En hoe gaan we het allemaal doen! Op dat moment spannend en echt een avontuur, al was en is het natuurlijk allemaal vrijwillig het legt wel een druk op en je wilt toch presteren. Ja, presteren en het goed doen ook al gaat het niet om geld of wat dan ook.

Ook dat was dus een avontuur dat ik met mijn vader en zusje ben gestart, niet veel later sloten zich nog veel meer mensen aan en het bestaat nog altijd en is ‘succesvol’ voor zover je dat van een dergelijke stichting kan zeggen.

Portugal…. nu dus!

Dit zal het langste verhaal worden… dat krijg je het zit het meest recent in mijn hoofd en ik ben er nu mee bezig!

Het klinkt allemaal niet zo ‘spannend’ en half Nederland reist met het vliegtuig naar de Algarve of weet ik veel waar heen. Voor ons niet zo vanzelfsprekend en toch wel spannend en dus ook avontuurlijk!

Vorig jaar boekte we het huisje al en vanaf dat de vluchten te boeken waren voor deze periode hielden we die in de gaten. Helaas bleven de prijzen hoog en hebben we anderhalve week voor vertrek de heenreis geboekt voor een relatief laag tarief. Maar we gingen dus op vakantie met een ticket voor een enkele reis, de rest zouden we wel zien als we daar waren.

Daarnaast een huurauto, een vreemd land met een vreemde taal… ‘s avonds in het donker je weg zoeken in een omgeving die we niet kennen en zo heb ik nog wel honderd dingen die ik spannend vond voor vertrek! Die huurauto was overigs al geregeld, we kwamen aan, betaalde en reden er mee weg! Ik had me iets heel ingewikkelds voorgesteld, lang leve de realist (of pessimist).

De spanning zakte af naar mate we op vakantie gingen, het ticket voor de terugreis? Ja ongelooflijk balen dat ze zo duur zijn en nog meer shit omdat we echt zaterdag half van de middag terug moeten zijn. De zaterdag laat, zondag of maandag reizen had bijvoorbeeld heel erg veel geld gescheeld, nu het dubbele kwijt. Dat is gewoon shit en daar baal ik van. Maar tickets konden we wel kopen gisteren!

Ow ja… wat nog wel even ‘avontuurlijk’ is, is dat we nu via Lissabon gaan vliegen, de auto terug moet naar Faro en we dan ook nog van Carvoeiro naar Lissabon moeten komen.

Ach het leven moet wel een beetje spannend blijven… al is het niet echt avontuurlijk!

Vertel wat is jouw meest avontuurlijke belevenis van de laatste jaren?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Ik vind het best avontuurlijk. Zou het zelf heel spannend vnden want ik hou ervan dat alles vooraf gegereld is. Waarom was zondag terugvliegen geen optie? Mijn meest avontuurlijke was dat ik alleen op vakantie ging. Was echt een enorme stap voor mij.

    1. Hoi Yvonne, we hebben zaterdag een 60 jarig huwelijksfeestje… daarnaast was het huisje vanaf zaterdag weer verhuurd dus zouden we een andere oplossing moeten zoeken. Al moet ik bekennen… het heeft me echt wel wat dubbele gedachten gegeven al met al!

      Alleen op vakantie? Wow, nee dat zou ook niets voor mij zijn en dus super avontuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge