Tea Topic - Geloof jij in toeval?Een vraag waarbij je weer alle kanten op kan… maar hoe ga ik deze vraag beantwoorden zonder dat het direct ‘zweverig’ klinkt? Dat is nu de grote vraag, mede omdat ik denk dat dingen wel voorbestemd kunnen zijn en dat iets niet voor niets zo loopt als dat het loopt. Dus een pittige maar wel mooie vraag deze week in het Tea Topic!

De Tea Topic vraag luidt: “Geloof jij in toeval?”

Tea Topic: Geloof jij in toeval?

Toeval? Mmm, nee niet direct… ik roep nog wel eens “Toeval bestaat niet” en ik denk dat dingen niet voor niets gebeuren.

Ik geloof niet zo zeer in een god, waar andere in God, Jezus, Maria of Allah geloven of het zo noemen denk ik er iets anders over. Ja, er is meer tussen hemel en aarde, maar ik wil en kan het geen naam geven en ik denk dat dit een soort van ‘sturend’ is.

Geen toeval dus, maar dingen gebeuren met een reden. Al lijkt het wel toeval en al zal het vaak zo voelen, het gebeurt niet zomaar. Dat ‘toevallig’ jij er net bent op het moment dat jij hulp kan bieden? ‘Toevallig’ ben jij er op het moment dat het nodig is? Of net op het juiste moment bel jij je vriendin, ‘toevallig’ wilde jullie beide net bellen?

Dus ja, het kan als toeval voelen…. maar ik denk niet dat het toeval is! Het gebeurt allemaal niet voor niets, er zit een reden achter. Lang niet altijd zal je weten wat die reden is, soms kijk je terug en denk je… “Ooo, ja! Dat was mazzel dat ik er was!”.

Als ik mijn spontaan getypte verhaal terug lees denk ik, jeetje wat zweverig… maar goed de mensen die mij een beetje kennen zullen het wel mee vinden vallen denk ik.

Nu ben ik uiteraard benieuwd, bestaat toeval denk je?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge