Tea Topic - Wat is de grootste gok die je ooit hebt genomenOp naar de 60ste Tea Topic! Dit keer een vraag waar ik eigenlijk maar weinig mee kan, maar ook die zitten er tussen en zal ik beantwoorden. Ik zal direct toegeven dat ik soms zelfs creatief ga denken door deze vragen! Als ik geen antwoord heb of weet moet ik er toch een creatieve draai aan geven zodat ik een leuk en op waarheid gebaseerd antwoord kan geven. 

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is de grootste gok die je ooit hebt genomen?

Tea Topic: Wat is de grootste gok die je ooit hebt genomen?

Moeilijk… lastig…

Gokken in de zin van geld ergens op zetten, naar het casino of loten van een loterij kopen doen we niet. Waarom niet? Geen idee, geen behoefte aan omdat de kans zo klein is dat ik het vervolgens weer zonde van het geld vind.

Héél flauw

Nu kan ik heel flauw roepen, dat ik met Peter ben getrouwd…

Maar ergens blijft dat altijd een gok, vooral als je ziet hoeveel stellen uit elkaar. Nu was ik jong toen ik hem leerde kennen, hij is wat ouder als dat ik ben. En ja, ik ben dus nog samen met mijn eerste grote liefde! Geen liefde op het eerste gezicht, maar iemand waar ik in de loop van de tijd van ben gaan houden.

Grote gok… appartement(en) kopen

Eerste keer!

Ik was nog maar zeventien toen wij naar een eigen appartement gingen kijken, beide pas net goed en wel aan het werk. We kochten het huis, het ging best goed tot het door baanverlies slechter ging. Maar we hielden ons hoofd boven water. Maar te jong om een huis te kopen was ik wel, achteraf gezien!

Destijds kwamen we niet in aanmerking voor huur omdat de man niet hier stond ingeschreven en ik nog (te) jong was. Het advies was dan een huis proberen te kopen, dat deden we dan ook… achteraf denk ik dat we het beter anders hadden kunnen doen en dat het dus een gok is geweest.

Tweede keer…

Op een gegeven moment wilde we graag wat lager wonen, niet meer drie hoog. Wel een appartement, want we zouden slechts met elkaar blijven. De kans op kinderen was nihil, dus wat doe je dan?

Met z’n tweeën een groot huis hoefde niet van ons en we stopte alles wat we hadden in ons nieuwe appartement. Het huisje waarvan we toen nooit hadden kunnen bedenken dat we er ooit met een gezin van vier zouden wonen.

Achteraf gezien hebben we het huis te duur gekocht, er moest (te) veel aan gebeuren voor teveel geld. Neem daarbij een, (nu achteraf gezien) te dure en minder goede hypotheek en het plaatje is wel duidelijk. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en wonen we er nog altijd maar met twee dochters. En verkopen is voorlopig geen optie…

Als ik dan de grootste gok moet noemen is het toch dat we dit appartement hebben gekocht!

Wat is de grootste gok die jij ooit hebt genomen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge