Tea Topic - Wat maakt jouw huis een thuisEen vraag voor een huismus hoorde ik een bekende van mij zeggen toen ze deze tea topic vraag op haar labeltje zag. Ik dacht… of juist niet! Want wat maakt dat het lekker thuis komen is als je er niet zo heel vaak bent. Wanneer je niet echt een huismus bent maar een bezige bij? Ik vergat toen een foto te maken van het labeltje.. maar gelukkig kwam ik deze vraag tegen afgelopen week!

De Tea Topic vraag luidt: “Wat maakt jouw huis een thuis?”

Tea Topic: Wat maakt jouw huis een thuis?

Tja, wat maakt van ons huis een thuis? Op de eerste plaats mijn gezin en onze huisdieren, op de tweede plaats toch de materiële zaken.

Meubels en andere ‘zooi’

Spullen zijn maar betrekkelijk en al zou je alles vervangen of naar een ander huis gaan, als je gezin erbij is kan je weer een thuis creëren. En toch zorgt een huis waarin spullen staan dat je, je comfortabel voelt. Je voelt je fijn en thuis tussen de spullen waar je van houdt, wat je smaak ook is.

Verandering

Dat materiële zaken niet het belangrijkste zijn blijkt wel uit het feit dat we de afgelopen jaren zijn ‘veranderd’ als het gaat om onze meubels.

We gingen van koloniaal naar wit, ‘gewoon’ wit van Ikea… nooit gedacht dat we dat zouden doen! En toch kwam het zover, dag compleet koloniaal interieur en welkom fris wit spul!

En ja, zowel het donkere als het witte voelde fijn. De koloniale meubels stonde eigenlijk overal, zelfs de pootjes van de bank waren in dezelfde kleur. Op de slaapkamer na waren alle meubels uit dezelfde serie. Keurig en voorbeeldig als uit een folder, het was mooi… maar we waren er klaar mee. Een paar jaar geleden zijn we rustig aan wat dingen gaan veranderen. Er kwam een wit kastje, niet veel later nog een witte kast en alles werd opgehangen!

Niet uit het boekje…

Er volgde een vierkante tafel, die maakte de man in huis zelf. We wilde één poot in het midden en zo kochten we een grote eiken tafelpoot en maakte Peter er een tafelblad op. Uiteraard werd deze wit gemaakt.. niet in dezelfde strakke stijl als de kasten, maar wel wit en praktisch! De salontafel? Een mini tafeltje van de Action, houtkleurig met zwart en er staat nog een buffetkast van de oude serie koloniale meubels.

We zijn dus van strak en één lijn naar een soort van chaos gegaan, maar ondanks al die verschillende meubels en het proces naar opnieuw één lijn is ons huis een thuis.

Thuis is…

Thuis is waar mijn gezin is, waar mijn meisjes en huisdieren zijn. Thuis is waar ik op mijn gemak op de bank of aan tafel kan zitten. Maar thuis is ook daar waar ik mezelf kan en mag zijn, waar ik mag mopperen, huilen, gillen en mag lachen tot ik er buikpijn van heb. Thuis is waar we als gezin mogen zijn wie we zijn zonder al te veel regeltjes en waar je kan zeggen wat je wil en wat je voelt.

Wat is voor jou een thuis? Wat maakt van jouw huis een thuis?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Thuis is denk ik een gevoel voor mij. Het gevoel dat ik kan doen waar ik zin in heb en hoe ik wil liggen zitten of staan en hoe ik dingen kan neerzetten of leen. Dat gevoel is thuis voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge