Tea Topic - Wat vindt jij het leukste aan man-vrouw zijnOpnieuw is het bijna zover dat de foto’s van theezakjes die ik nog niet heb gehad op zijn! Dat word foto’s bewerken… vrees ik! Echt al weken kom ik geen nieuwe meer tegen, gelukkig heb ik de lijst ontvangen met alle ‘originele’ vragen die Pickwick gebruikt heeft. Dit keer een vraag over, in mijn geval vrouw zijn… wat is daar nu eigenlijk leuk aan?

De Tea Topic vraag luidt: “Wat vind jij het leukste aan man/vrouw zijn?

 

Tea Topic: Wat vind jij het leukste aan man/vrouw zijn?

Wat is leuk aan een vrouw zijn? Nou laat ik beginnen bij, ik weet niet beter… dus het is een soort van normaal om een vrouw te zijn. Geen idee wat nu het leukste is eerlijk gezegd, maar wat ik wel een voordeel vindt is dat je meer keuze hebt in kleding, schoenen en hoe je haren zitten. Al is de keuze voor beide natuurlijk hetzelfde, maar maatschappelijk gezien zit het toch anders.

Kleding

Doorgaans is het vooral voor vrouwen geaccepteerd dat ze zowel broeken, rokken als jurken dragen en alles wat daar tussen zit. Het kan en mag allemaal en niemand kijkt daar raar van op. Voor mannen is het toch minder gebruikelijk dat ze iets anders aan hebben als een broek.

Persoonlijk heb ik zelden jurken of roken aan en doorgaans wat minder ‘vrouwelijke’ kleding, ik draag graag een jeans met shirt met lange mouwen of trui en dan een vestje erover als het wat frisser is.

Schoenen

Als je in de schoenwinkel kijkt staan er voor vrouw en kinderen doorgaans meer schoenen als voor mannen. Voor vrouwen heb je laarzen, schoenen en gympen en dan heb je nog veel variatie in kleuren maar ook in hoogte van hakken bijvoorbeeld. Maar goed, ik bekijk het vanuit mijn perspectief, ben wel benieuwd hoe mannen daar over denken!

Haren

Vrouwen kunnen hun haar kort, lang, gekleurd en gekruld hebben zonder dat iemand daar echt een mening over heeft. Nou ja, mensen hebben altijd wel een mening maar ik bedoel een vrouw met een permanent en een rode kleurspoeling is toch wat gebruikelijker als een man met hetzelfde kapsel.

Verder…

Ik weet vanuit mijn omgeving dat het voor mannen een stukje lastiger is als het gaat om de keuze in kleding en de reactie van de omgeving. Een man in een rok of met nagellak en make-up is doorgaans toch minder geaccepteerd, helaas wat mij betreft!

Als een man een kilt draagt is dat prima, maar draagt een man een spijkerrok of een zwierige rok is het toch niet zo gepast volgens de gemiddelde Nederlander. Een man met make-up en nagelak is ook een dingetje, mits het zwart en donker (gotic) is, dan wordt het al weer iets anders.

Wat mij betreft zou het wel mooi zijn als dergelijke dingen wat minder geslachtsgebonden zijn, dat mensen er minder gek van opkijken!

Leukste aan vrouw zijn

Ja, ik denk dus toch de keuze vrijheid die je hebt! Een vrouw in wat mannelijkere spullen is doorgaans niet zo’n probleem dus wat je ook aantrekt het is doorgaans (redelijk) geaccepteerd.

Wat vind jij het leukste aan vrouw of man zijn?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge