Tea Topic - Hoe ziet jouw ochtend-ritueel eruitTea Topic zondag met een stomme vraag… tenminste dat vind ik, geen ochtend is het zelfde dus tja. Maar goed ik ga uiteraard gewoon het Tea Topic beantwoorden, geen idee hoe lang ik dit nog vol ga houden… de vragen raken weer een beetje op en de lezers lopen terug. En toch heb ik het al zo’n 132 weken volgehouden! Mocht je een leuker of spannender alternatief weten, ik hou me aanbevolen! Laat het me weten!

De Tea Topic vraag luidt: “Hoe ziet jouw ochtend-ritueel eruit?”

Tea Topic: Hoe ziet jouw ochtend-ritueel eruit?

We hebben verschillende ritmes en routines… de ‘gewone’ dagen zijn weer anders als de weekenden en de vakanties of vrije dagen. Het kan zelfs binnen de ‘werkdagen’ anders zijn! Als er ééntje eerder of later naar school gaat of eerst naar gym moet in plaats van naar school. Daarom vertel ik maar even hoe onze of eigenlijk meer mijn ochtend-ritueel eruit ziet.

De gebruikelijke routine… mijn ochtend-ritueel

Het meest belangrijke van mijn ochtend-ritueel is het douchen… zo dat heb ik altijd even nodig! Al loop ik er maar even onder door, dan begint mijn dag echt veel beter als dat ik vanuit mijn bed in mijn kleding zou moeten stappen.

Om 06.45 uur gaat mijn wekker, dan sta ik op, eerst plassen en dan ga ik douchen. Ondertussen maakt manlief de meiden wakker… als ze al niet wakker zijn.

Na het douchen terug naar de slaapkamer, op de dagen dat ik mijn haar was en/of nat maak smeer ik er wat lotion in en een handdoek erom. Dan ga ik aankleden en vervolgens ga ik door naar de keuken. Dan maak ik de lunchboxen van de meiden klaar, mijn eigen lunch en ontbijt… als ik dat ontbijt ondertussen al niet op heb gegeten.

Als alles klaar is zet ik het even op de foto, de meeste bezoekers op mijn instagram komen voor de lunchboxen heb ik ondervonden (iets met in de vakantie een terugloop ik volgers). Dan ga ik heel even zitten, check mijn mail en eet wat als ik dat nog niet gedaan heb. Dan spoor rond 8.00 uur de meiden aan om hun schooltassen in te pakken en zich klaar te maken. Om 8.10 uur lopen we dan richting school en ga ik naar het werk!

Weekend routine… tja…

Ook dat is vroeg op! Op zaterdag moeten de meiden normaal gesproken trainen, dat was om 08.00 uur de eerste dan stonden we om 06.45 uur op en waren we om 07.45 uur op het zwembad. Op de yumboxen vullen na is mijn routine dan nagenoeg gelijk. Die van de meiden gaat op een wat lager tempo.

Op zondag probeer ik te gaan lopen, dus dan doe ik elke zondag weer een poging om op tijd op te staan om een rondje te gaan lopen en eerlijk is eerlijk dat lukt best vaak! Op die ‘loopdagen’ (dat is niet altijd uitsluitend de zondag) sta ik op, neem mijn loopspullen mee naar de woonkamer. Drink een drinkontbijtje of iets, ga naar de wc en dan kleed ik me aan om te gaan lopen… na het lopen komt het douchen en echt ontbijten verhaal aan bod!

Hoe is jouw of jullie ochtend-ritueel of routine? Ik lees het graag!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge