Tea Topic - Waar schaam je, je het meest voorTea Topic nummer #102! Net op het randje van 2017 naar 2018 verschijnt er nog een Tea Topic… de tijd gaat snel heel snel! Ik heb willekeurig een vraag gepakt uit het mapje met Tea Topic vragen, een lastige… want ja ook ik schaam me wel eens! Toen ik deze vraag eruit pikte dacht ik wel even, ‘ik ga hem overslaan, deze wil ik niet beantwoorden!’. Toch ga ik het doen, want schaamt niet iedereen zich soms?

De Tea Topic vraag luidt: “Waar schaam je, je het meest voor?”

Uiteraard blijft het niet bij datgene waar ik me het meeste voor schaam, maar vertel ik ook in welke situaties ik me schaam of ongemakkelijk voel. Dat zijn dan vaak relatief kleine dingen, maar toch bekruipt me het gevoel van schaamte of ongemak me soms.

Tea Topic: Waar schaam je, je het meest voor?

Tja, waar schaam ik me het meeste voor? Ik denk, eigenlijk weet ik het wel zeker, mijn lijf! Hoe heb ik het zover kunnen laten komen met mijn omvang? Hoe krijg ik het voor elkaar?

Waarom mijn lijf?

Dat stomme lichaam! Het laat wel eens te wensen over, mijn rug is niet heel best en daar baal ik van. Tegelijkertijd baal ik dat ik wel afval, maar mijn conditie nog niet is wat ik graag zou willen. En dan… die verrekte onderkin! Die onderkin heb ik maar te accepteren, of we nu slank zijn of niet… die kin is er in de familie, helaas.

Snel een rood hoofd, rode wangen. Hangende oogleden is ook wel een ‘dingetje’, maar daar kan ik wel mee leven al zouden meer open ogen beter zijn. Neem daarbij hier en daar wat ongewenste haargroei door langdurig hormoongebruik, zalfjes met hormonen en andere problemen met mijn huid en het plaatje is wel compleet denk ik.

Ik werk eraan…

Het werken aan mijn conditie en minder gaan wegen gaat nu redelijk goed, ik val af en voel me fitter. Maar het is nog niet klaar en dat zal ook nog wel een hele poos duren vrees ik.

De rest van mijn ‘schaam en baal’ perikelen kan ik niet verhelpen, mits ik een geldboompje zou hebben. Definitief haartjes laten verwijderen, oogleden corrigeren en mijn onderkin laten weghalen zou dan een optie zijn. Maar goed…. dat zijn dromen! Nou ja dromen, ik moet niet denken aan een operatie….

En verder?

Je zult mij dus niet in badkleding zien, dat vind ik echt verschrikkelijk! Ook korte onderkleding kan ik niet waarderen, al is het 35 graden. Wat ik dan aantrek? Een dunne linnen, katoenen broek of een lange jurk. Sinds een aantal jaar draag ik wel hemdjes, maar ook dat is wel eens anders geweest.

Ik moet bekennen dat het me ook weinig moeite kost, bij mijn vorige werkgevers mochten we nooit ‘korte’ kleding aan.. dus denk dat het in combinatie met mijn ‘schaamte’ ervoor heeft gezorgd dat het zo is gelopen. Voor ik half twintig was droeg ik wel kortere kleding, maar het is niet anders… wie weet in de toekomst!

Kleine schaammomentjes

Er zijn best wel wat van die schaammomentjes die mensen wel zullen herkennen. Geen ‘grote’ schaamzaken of dingen waar je, je het meest voor schaamt maar ze horen erbij en ze overkomen je vroeg of laat een keertje!

 • Toilet vergeten op slot te doen, trekt iemand de deur open… oeps!
 • De naam van je gesprekspartner vergeten.
 • Shirt of vest in je broek naar een toiletbezoek.
 • Als je verschillende sokken aan blijkt te hebben.
 • Wanneer je kind iets zegt dat hij of zij eigenlijk even net niet had moeten doen.
 • Als je een scheetje moet laten en die ook geluid produceert.
 • Uitspraken van andere die niet kloppen.
 • Lang op het toilet zitten terwijl er iemand staat te wachten.
 • Niet uit je woorden komen.
 • Dat iemand tegen je begint te praten en dat je, je afvraagt… waar ken ik je dan van?
 • De zool van je schoen los of je hak afbreken.

Er zijn ongetwijfeld nog meer als genoeg zaken waar je, je voor kan schamen… en waarschijnlijk bedenk ik me er nog veel meer de komende uren en dagen. Later nog maar eens een blog schrijven over het fenomeen schamen!

Wat zijn voor jouw schaammomentjes? Of waar schaam jij je voor?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Hoi Nesrin,

   Je bovenbenen, mmmm klinkt niet fijn inderdaad! Een groot deel van wat je opsomt herken ik… helaas. Heb trouwens het idee dat het helemaal niet uitmaakt of je wel of niet slank bent, die dingen lijken ‘gewoon te gebeuren’. Helaas! Ow jeeh, jij wil wel de operatietafel op! Denk dat ze mij dan eerst ‘knockout’ moeten slaan…

   Hopelijk heb jij ook een fijne jaarwisseling gehad! Fijn 2018 gewenst!

 1. Herkenbare momentjes. Het enige wat misschien wel binnen je macht ligt is definitief haartjes verwijderen in mijn gezicht. Dat kon bij mij via mijn zorgverzekering. Check je pakket eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge