Tea Topic - Wat is jouw favoriete ijssmaak?Yep, mijn Tea Topic stond niet op tijd klaar! Als er belangrijkere en leukere dingen zijn als een blog klaarmaken, dan gaat dat even voor. Maar nu alsnog even het Tea Topic van deze week, een lekker luchtige en voor het huidige weerbeeld toepasselijke vraag! Het gaat over eten, lekker! Maar over wel iets heel lekkers, namelijk ijs! 

De Tea Topic vraag luidt: “Wat is jouw favoriete ijs smaak?”

Tea Topic: Wat is jouw favoriete ijs smaak?

Dit is wel een leuke en fijne vraag! Ik bedoel, wees eerlijk… een goed ijsje dat is altijd fijn en lekker. Als ik het over een goed, lekker en smakelijk ijsje heb dan wil ik het niet hebben over een kant-en-klaar ijsje… Nee als ik mijn favoriete ijs smaak mag kiezen dan heb ik het over Italiaans schepijs.

IJssalon Cicuto

Als wij een echt lekker ijsje willen eten, dan gaan we naar het centrum van Wageningen en gaan we naar Cicuto. Een Italiaanse ijssalon, zolang ik me kan herinneren hebben ze op dit plekje in Wageningen het lekkerste ijs!

Eerst was het de familie Granucci, zij opende daar in 1980 een ijssalon. Sinds 2004 is de zaak overgenomen door Claudio Cicuto! En nog altijd komen we daar graag, het ijs is er heerlijk!

Mijn favoriete smaken!

Maar nu, mijn favoriete ijs smaak! Volgens mij heb ik er ooit eerder ook al eens over geschreven in een vragenlijst die ik publiceerde. Maar mijn meest favoriete smaken zijn amarena kers, biscuottino en aranciolata! Maar waar ik voorheen altijd wel één van deze smaken nam varieer ik tegenwoordig wat meer.

Smaakjes als peer, mandarijn, framboos en passievrucht zijn ook heerlijk! Minder romig maar wel echt een mooie fruitsmaak, ik hou ervan!

De meiden

Ook onze meiden hebben een voorliefde voor dit heerlijke ijs van de ijssalon! Onze oudste is gek op de marshmallow variant en de jongste kiest tegenwoordig graag voor traditioneel vanille ijs.

Op de luxe toer!

Het is geen antwoord op de vraag van dit theezakje, maar gewoon leuk om te vertellen! Bij de ijssalon verkopen ze ook ‘luxe’ ijs, dan wordt de bestelling aan tafel opgenomen en kan je kiezen uit een uitgebreide menukaart. Ik ging tot afgelopen jaar praktisch altijd voor de “coupe amarena” heerlijk!

Toen wij eerder dit seizoen een keertje een luxe ijsje gingen eten bleek ik het helemaal niet meer op te kunnen, die maag van mij is aan het krimpen en drie of vier smaakjes ijs met slagroom en topping is te veel. Maar er zijn ook wat kleinere varianten en daar maak ik dan dankbaar gebruik van op zo’n moment.

Wat is jouw favoriete ijs smaak? Eet jij liever kant-en-klaar ijs of stap je liever een ijssalon binnen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge