Tea Topic #63 - Welke gave zou je willen hebbenTea Topic zondag, nummer 63! Dit keer weer een willekeurige selectie, dus niet gekozen maar ‘geprikt’. Ik had geen idee welke vraag ik wil beantwoorden, dit is er eentje die op zich wel grappig is om te beantwoorden. Het valt wat in de categorie onzinnig, deze keer.

De Tea Topic vraag luidt: “Welke gave zou je willen hebben?

 

Tea Topic: Welke gave zou je willen hebben?

Hoe langer je over een dergelijke vraag nadenkt hoe meer je bedenkt! Maar er is er ééntje die me direct te binnenschiet. Die zal ik uitleggen en meteen de opties die ik wel eens roep als we het er over hebben of als een dergelijke vraag ter sprake komt.

Meekijken, stiekem meekijken

Soms zou ik graag mee willen kijken, hoe doen de meiden het in de klas of bij het sporten. Ook even meekijken als ze samen op de slaapkamer aan het spelen zijn, gewoon meekijken zonder dat ze het weten en zien hoe dat gaat. Dit laatste is ook wel omdat ze elkaar nogal eens verlinken of boos worden.

Op school

Meekijken bij onze oudste dochter?

De klas van onze oudste dochter is een wat complexere klas, een kleine klas maar met redelijk wat kinderen die wat complexer in elkaar steken. Echt respect voor de leerkrachten die voor deze klas staan en stonden, het lijkt me pittig… zoveel verschillende ‘handleidingen’ handelen in één klas dat is wel iets in mijn ogen.

Wat ik graag zou willen zien met eigen ogen is hoe onze dochter zich redt in deze klas, hoe reageert en handelt ze zelf maar ook hoe gaan ze met elkaar om. Natuurlijk vertellen de leerkrachten hoe het gaat, maar ergens zou ik graag meekijken naar hoe het eraan toegaat gedurende de schooltijd.

En dan, onze jongste dochter

Onze jongste is het type ‘zorgzaam maar ook een rotzak’, dat komt er ook wel eens uit en dat is wel eens een ‘dingetje’. In haar relatief grote klas ben ik benieuwd hoe het er aan toe gaat in deze klas en hoe ze zich dan opstelt en gedraagt.

Ze komt nog wel eens wat verdrietig uit haar klas en ook dat is een reden voor mij dat ik wel graag stiekem mee zou willen kijken, waarom is dat zo? Zelf kan ze het niet altijd goed onder woorden brengen.

Sporten

Eens meekijken bij bijvoorbeeld het dansen als ik er niet zelf bij ben, zien hoe ze het dan doen? Onze jongste kijkt vaak naar mij als ik aanwezig ben bij de dansles terwijl haar focus bij de docent en het dansen zou moeten liggen. Hoe doet ze dat als ik er niet ben? Doet ze dat dan wel? Of gaat ze heel wat anders doen (wat ik verwacht)?

De oudste, onzekere dame, het stille en onzekere type… zij doet haar ding wel, maar we willen haar loslaten en het zelf laten doen. Ja natuurlijk kijken we mee, maar niet van dichtbij en niet een hele les.

En meer..

Er zijn nog wel meer dingen waarbij ik stiekem, zeg onzichtbaar mee zou willen kijken.

Denk aan het leven van een bijzonder persoon, een bekend persoon of misschien wel iemand die heel anders in het leven staat. Maar ook bepaalde afspraken waar ik niet bij kan, mag of wil zijn… maar toch stiekem nieuwsgierig naar ben.

Ach hoe langer ik er over nadenk… des te meer dingen schieten er door mijn hoofd!

De gave die ik wel zou willen hebben is..

Een vliegje op de muur zijn! Of een ‘glazenbol’ achtig iets dat me stiekem mee kan laten kijken…

Maar ook de gave om mijn huishouden nog wat verder op orde te houden zou wel welkom zijn. Dit is iets dat natuurlijk zelf aan zou kunnen pakken… ik weet het! Maar een gave zie ik maar even als een onhaalbare mogelijkheid die ik graag zou willen hebben.

Wat zou jij voor een gave willen hebben?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Bij de dansles van de dochter van mijn vriendin hangen in de ‘wachtruimte’ schermen zodat de ouders kunnen meekijken. Ideaal. Dat zou wel wat voor jou zijn;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge