Yes Tea Topic zondag! Okay, leuk om een tea topic te doen weer maar beetje jammer dat het al weer zondag is! Al moet ik zeggen, we hebben een lang weekend, niet verkeerd! Het weekend had nog wel wat langer mogen duren als het aan mij ligt. Ben wel toe aan wat rust en meer tijd voor ons gezin. Maar wie weet binnenkort, nu eerst weer een Pickwick Tea Topic vraag!

De Tea Topic vraag luidt: “Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Tea Topic: Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Er zijn wel wat dingen die ik in mijn karakter zou willen hebben die er niet of wat minder als gewenst in zitten. Er zijn ook dingen in mijn karakter die ik liever minder zou willen hebben, maar het is niet anders. Nu de grote vraag… wat zou ik dan wel graag willen hebben? Denk dat de mensen die mij een beetje kennen straks glimlachend en bevestigd zitten te knikken als ze dit lezen…

Mijn gewenste karaktereigenschap…

Vandaag ben ik er nog mee geconfronteerd, treuzelende mensen voor mij neus. Dochters die niet genoeg opschieten of een medewerker in een broodjeszaak die iets maar niet lijkt te begrijpen als ze de bestelling bij de mensen naast ons opneemt. Ik verlies dan vrij snel mijn geduld, te snel naar mijn zin!

Geduld

Kortom ik zou dus wel graag meer geduld willen hebben! Al zeggen sommige mensen om mij heen dat ze vinden dat ik soms veel geduld heb met mensen of het nakomen van afspraken. Zelf ervaar ik dat helemaal niet zo, ik zou nog meer geduld willen hebben.

Als er iemand voor mij in de rij staat die hele discussies aangaat met de caissière, dan ben ik er al weer klaar mee! Wat ook een ding is als iemand mij in gaat halen en dan vervolgens langzaam voor mij gaat rijden of lopen, bah… haal dan gewoon niet in of rij door.

Afspraken die uitlopen, prima maar op een gegeven moment is het geduld wel op. Wachten op iemand die te laat komt, ook zoiets. Tegelijkertijd weet ik van sommige mensen ook dat ze altijd (te) laat komen en omdat ik het weet is het geen probleem, dan hou ik er rekening mee. Maar als ik voor het eerst met iemand afspreek zorg ik dat ik op tijd ben, maar dat verwacht ik ook van de ander.

Wat is een karaktereigenschap die jij wel (wat meer) zou willen hebben? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

 1. Geduld!
  En nu zie ik veel mensen waarschijnlijk fronsen, want ik ben een handige en ik haak en daar heb ik geduld voor nodig 😉
  Maar op sommige vlakken heb ik geen geduld …
  Gelukkig wel bij mijn kinderen en in de klas.
  Maar voor mezelf vaak niet…

  1. Hier zeggen mensen ook wel eens jij geen geduld? Ik haak ook en maak kleding maar pfff als er mensen treuzelen dan ben ik er snel klaar mee

   Mijn geduld en voor de klas staan zou geen goede match zijn vrees ik! Goed dat, dat bij jou werkt!!

  1. Stressbestendig is ook wel een mooie, ik presteer graag onder druk wat dat betreft. Dus dat is wel goed denk ik… maar inderdaad als je daar ‘last’ van hebt een mooie optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge