The Passion, zo mooi!
Bron: thepassion.nl

The Passion, elk jaar weer prachtig! Op het christelijke onderwijs na doe en heb ik nooit echt iets gedaan met het geloof, mijn ouders zijn van huis uit beide christelijk. Wij gingen niet naar de kerk, maar we werden opgevoed met de achtergrond doordat we onder andere het onderwijs volgde. Voor mij is duidelijk dat er meer is tussen hemel en aarde.. maar dat is een héél ruim begrip!

The Passion 2016

Dit jaar is The Passion in Amersfoort, op 24 maart is het zover. The Passion vertelt het paasverhaal zoals in de bijbel beschreven op een eigentijdse manier, met muziek en artiesten van nu. Dit jaar zijn onder andere Xander de Buisonjé, Mark van Eeuwen, Martijn Fischer en Ellen ten Damme te zien.

Waarom the Passion?

In mijn ogen is dit een evenement dat het geloof dat er aan te grondslag ligt overstijgt.

Zelf kijk ik het op televisie, mijn interesse gaat met name uit naar de uitvoering van het stuk, niet zo zeer naar de interviews die worden gedaan bij mensen die deelnemen aan de processie.

De uitvoering van het stuk met hedendaagse muziek, ik vind dat mooi en kan daar ook echt van genieten. Denk aan Jeroen van Koningsbrugge vorig jaar met het nummer Wit Licht van Marco Borsato. Een prachtige uitvoering die de hitlijsten haalde!

Wanneer te zien?

The Passion is op 24 maart om 20:30 uur live te zien bij EO-KRO op NPO 1.
Je kan er natuurlijk ook heen gaan, dan moet je tijdig genoeg op het Eemplein in Amersfoort zijn.

Ga jij kijken naar the Passion?
Zo ja, kijk je er naar vanuit je geloofsovertuiging of gewoon omdat het mooi is? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Ik kijk ook elk jaar naar The Passion! Voor mij een bekend verhaal gestoken in een modern jasje. Erg mooi hoe ze de liedjes kiezen, waardoor het verhaal klopt en mooi overkomt.
    Van huis uit ben ik (Moluks) protestant christelijk opgevoed. Ben zelf niet praktiserend gelovig, maar het heeft altijd een een grote rol in m’n leven en opvoeding gespeeld. Hierdoor heb ik toendertijd gekozen voor een christelijke PABO. Ook heb ik altijd gewerkt op protest christelijke scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge